Czy używasz wersji 2.0.24? Od tej wersji kierunek wiatru edytuje się za pomocą edytora pogody – nie tak jak poprzednio.
Czy dostosowałeś tam kierunek wiatru? Co najmniej punkt początkowy i końcowy sesji muszą być edytowane, aby interpolacja mogła zadziałać.
Jakim urządzeniem nagrywałeś i czy rejestracja GPS była ustawiona na 1 sekundę? Przy dłuższych odstępach czasu analiza zwrotów wyraźnie traci na jakości.
Chodzi o windsurfing z powolnymi zwrotami?
Śmiało wyślij mi plik GPX z tej sesji – wtedy będę mógł to konkretnie sprawdzić.
Używam zegarka Garmin Fenix Pro Solar. Rzeczywiście mam ustawiony interwał na 1 sekundę.
Statystyki zaczęły się wyraźnie pogarszać dopiero w najnowszej wersji.
Ogólnie mogę nieprawidłowo wykonać 20–30% zwrotów, zarówno ruf, jak i zwrotów przez sztag. Aplikacja jednak zwykle oznacza większość moich zwrotów jako nieudane.
Niezależnie od tego, czy nieznacznie koryguję kierunek wiatru, nic istotnego się nie zmienia.
Statystyki pokazują, że w 2026 roku zwroty zaczęły wychodzić znacznie gorzej, co nie jest prawdą.
Wcześniej wysłałem ślad, ale nic się nie zmieniło.
Rozumiem, że prawidłowe obliczenie wszystkich statystyk może być skomplikowane, ale moje statystyki pokazują wręcz katastrofalne wyniki. Nie jestem świetnym windsurferem , ale też nie jestem aż tak kiepski