Garmin Fenix Pro Solart használok. Valóban 1 másodperces intervallumra van beállítva.
A statisztikák csak a legújabb verzióval kezdtek el igazán romlani.
Általában a fordulóim 20–30%-a sikertelen, legyen szó halzolásról vagy csapásváltásról. Az alkalmazás azonban rendszerint a fordulóim nagy részét sikertelenként jelöli.
Nem számít, hogy kissé módosítom-e a szélirányt, semmi lényeges nem változik.
A statisztikák szerint 2026-ban a fordulók eredményei nagyon leromlottak, ami nem helytálló.
Korábban már elküldtem a tracket, de semmi sem változott.
Megértem, hogy az összes statisztikát pontosan kiszámítani összetett feladat, de az én statisztikáim valójában katasztrofálisnak mutatják a teljesítményemet. Nem vagyok nagyszerű szörfös , de azért ennyire rossz sem vagyok
Köszönöm a részletes visszajelzést és a képernyőképeket.
Újra megnéztem a májusban elküldött menetfájlt — ezúttal a legújabb elemzővel. Minden egyes manővert manuálisan ellenőriztem, és az elemzés egyezik azzal, amit a GPS-adatok mutatnak: a rögzített adatok szerint a halzolások 31%-a és a csapásváltások 62%-a sikertelen volt. Csak abból tudok dolgozni, amit a GPS-nyomvonalak mutatnak, és az adott menetre vonatkozóan ezt mutatják.
Néhány dolgot érdemes tisztázni:
A májusi fájl és a jelenlegi menetek. Ez a fájl mostanra már néhány hónapos. Ha kifejezetten 2026-ban látsz rosszabb statisztikákat, akkor azoknak a meneteknek a tényleges fájljaira lenne szükségem, amelyekről úgy gondolod, hogy hibásak — nem régebbi fájlokra. El tudsz küldeni néhány újabbat?
A 2025-ös és a 2026-os összehasonlítás. Könnyen lehet, hogy a régebbi meneteidet az elemző egy korábbi verziójával számoltátok ki. Ha így van, akkor az összehasonlítás nem teljesen korrekt — a régi verzió néhány manővert kihagyhatott, vagy másképp értékelhette őket. Ez megmagyarázhatja, hogy a statisztikákban miért tűnik 2025 sokkal jobbnak 2026-nál, anélkül, hogy a tényleges vitorlázásod megváltozott volna.
A továbblépéshez olyan aktuális menetfájlokra lenne szükségem, amelyeknél úgy érzed, hogy az észlelés egyértelműen hibás. Ezek nélkül nem tudom megállapítani, hogy programhiba áll-e a háttérben, vagy az adatok pontosak.
A repülési sebesség küszöbértéke nem állítható be — és ez szándékos. Ha minden felhasználó saját küszöbértéket adna meg, a statisztika személyre szabottá válna, és elveszítené az összehasonlíthatóságát. Az egésznek éppen az a lényege, hogy az összehasonlításnak valódi súlya legyen: ha a barátod azt mondja, hogy az idő 98%-át repüléssel töltötte, te pedig 99%-ot, az valóban azt jelenti, hogy egy kicsit jobb voltál.
A küszöbérték nem egy önkényesen meghatározott 10 km/h, hanem méréseken alapul. Vannak foilok, amelyek valamivel korábban emelkednek fel, és vannak, amelyek később. De a legfontosabb: senki sem repül közvetlenül a felszállási minimális sebességen. Amint a levegőben vagy, már néhány km/h-val gyorsabban haladsz. Az a rövid pillanat, amikor a foil elemelkedik és felgyorsul, annyira rövid, hogy figyelmen kívül hagyható — és mivel ez mindenkire ugyanúgy vonatkozik, a statisztika továbbra is összehasonlítható és megbízható marad.
Mindazonáltal, ha valami hibásnak tűnik a meneteidben, érdemes a valós adatok alapján utánajárni. El tudnád küldeni a menetfájlt a support@sunbits.de címre?
A májusi alkalommal kapcsolatban az alkalmazás sikertelen bókokként kategorizálta azokat, amelyek egyértelműen fordulások voltak, fordulás alakjával és irányvonalaival.
Rendben, nem kell elemezni egyetlen aktuális alkalmat sem.