Używam mojego Samsunga Galaxy S22 w wodoszczelnej obudowie podczas wiatrołomu, wraz z WST do rejestrowania i śledzenia moich sesji. W mojej ostatniej sesji zauważyłem, że maksymalna prędkość była błędna. Pokazuje, że moja maksymalna prędkość to 44,98 węzła. Chociaż chętnie bym jechał tak szybko, jestem pewien, że to błąd! To pierwszy raz, gdy się to zdarzyło. Wygląda na to, że jest to jeden szczyt, który jest tak wysoki, a reszta jest znacznie niższa.
Czy masz jakieś pomysły, dlaczego się to stało?
Przy okazji dziękuję za świetną aplikację.
Cześć,
dziękuję za Twój feedback ![]()
w rzadkich przypadkach może się to zdarzyć, na przykład podczas awarii lub podczas skoków.
Można sprawdzić szczegóły, jeśli zgadzasz się na przesłanie mi pliku GPX z tej sesji.
Mam ten sam problem. Przypuszczam, że dzieje się tak, gdy mój telefon traci połączenie GPS z powodu zanurzenia na minutę podczas wodowania. Po powrocie na powierzchnię GPS nie jest bardzo dokładny, więc aplikacja rejestruje błędne położenie i oblicza błędną prędkość. Często zdarza się, że najwyższa prędkość jest rejestrowana przy jazdzie 100% w przeciwnym kierunku do wiatru.
Bardzo chciałbym mieć możliwość usunięcia pewnych anomalii lub aby aplikacja sama wykrywała, że określone prędkości w określonych kierunkach są niemożliwe. Te błędne rekordy naprawdę psują moje statystyki.
czy możesz wysłać przykładowy plik na adres support@sunbits.de?
abyśmy mogli dokładniej przyjrzeć się i dalszy rozwój algorytmów.