Prośba o funkcję: Byłoby świetnie, gdyby WST obsługiwał powtarzanie (lub odtwarzanie) śladu GPS z zakończonych sesji.
Bardzo lubię powtarzać swoje ślady GPS, aby sprawdzić moje jazdy na falach (na wing foil) z zakończonej sesji (to jest następne najlepsze co do filmowania całej sesji … co niestety się nie zdarza).
Obecnie eksportuję moje sesje WST jako GPX, przesyłam na laptopa i odtwarzam je w Google Earth Pro. To działa dobrze, ale wymaga kilku dodatkowych kroków.
dziękuję bardzo za wspaniałą opinię.
To świetny pomysł. Dodam go.
Niestety, nadal pracuję nad bardzo dużą aktualizacją aplikacji, która wymaga jeszcze trochę czasu i musi zostać najpierw ukończona. Zmiany, które tam wprowadzam, pozwolą na takie funkcje, jakie chcesz, i będzie ich znacznie więcej, czasami.
Odtwarzanie sesji (session replay) jest już dostępne od wersji v2.0.25 — możesz teraz odtworzyć ślad GPS dowolnej sesji bezpośrednio w aplikacji. Wypróbuj to i daj nam znać, jak sprawdza się to w szczególności przy jeździe na falach na wing foilu.
Ta nowa funkcja jest fantastyczna, brawo i dzięki!
2 sugestie ulepszeń:
Możliwość rozpoczęcia odtwarzania od wybranego punktu. Obecnie odtwarzanie zawsze zaczyna się od początku.
Kiedy ślad często przechodzi przez to samo miejsce, odtwarzanie nie pozwala dobrze zobaczyć ruchu, ponieważ nakłada się na wcześniejszy ślad. Byłoby super, gdyby ślad starszy niż X sekund stopniowo się wymazywał.
Re 1: Już teraz możesz przeskoczyć do dowolnego momentu — wstrzymaj odtwarzanie, a następnie naciśnij i przytrzymaj wykres prędkości, aby przeciągnąć pozycję, a odtwarzanie będzie kontynuowane od tego miejsca. Sprawdzę jeszcze, czy możliwe jest też bezpośrednie rozpoczęcie od z góry wybranego punktu, ale nic nie obiecuję. Obecne rozwiązanie to świadomy wybór, ponieważ działa spójnie na iOS, w wersji webowej i na Androidzie.
Re 2: Zajmuję się wygaszaniem starszych segmentów śladu, a przy okazji rozważam też wydajność na starszych/słabszych urządzeniach. I tu również niczego nie mogę obiecać.