A Windsporttracker GPX nem tölthető fel a Garmin Connect-re

Mindig párhuzamosan követem nyomon a Windsporttrackerrel és egy Garmin Fenixzal. Főleg azért, mert a Garmin Connectben jobban ki lehet értékelni a lebegési szakaszok vagy útvonalak gyakoriságát és hosszát (minden más sokkal jobban tetszik a Windsporttrackerben - nagyszerű alkalmazás!), valamint plusz biztonsági mentésként. Ma a munkamenetem során a Garmin Fenix elfelejtette közepén a felvételt, és szerettem volna a GPX-fájlt feltölteni a Windsportrackerbe. Sajnos minden alkalommal hibaüzenetet kapok a feltöltéskor. Van rá megoldás?

Szia Thomas,

Köszönöm a visszajelzést.
Én jelenleg is ugyanúgy kezelem, mint te, de az új verzióval sokkal egyszerűbb lesz.

A Garmin-ra való feltöltésről szerintem csak a GPX 1.1 fájlok támogatottak. A WST azonban 1.0 fájlokat használ, mivel csak ezek rendelkeznek elegendő adattal. A GPX 1.1-et minimálisra csökkentették, és minden további információt, beleértve a sebességet is, saját bővítményekkel kell biztosítani.
Lehetőség szerint át lehetne alakítani a WST GPX fájlt egy másik programmal GPX 1.1 formátumra. Ez azonban mindent elveszíthet a koordináták kivételével, azaz a sebességed Garmin-on nagyon tévesen jelenhet meg.

A 2-es verzióban már lehetőség van GPX 1.0 és GPX 1.1 exportálására.
Ezek pontosan megfelelnek a szabványoknak, így az importálásnak már nem kellene problémát okoznia.