Błędy algorytmu kierunku wiatru

Świetna aplikacja, szczególnie szybkość reakcji dewelopera! Jednakże, kierunek wiatru jest często błędny o 180°. Nawet gdy uwzględniono wiele wyścigów w dół wiatru. Chciałbym dołączyć przykładowe pliki, ale nie widzę opcji, aby to zrobić. Czy mogę wysłać je mailem?

Cześć Peter,

Dostałem Twoje e-maile i przykładowe pliki, dziękuję bardzo za świetną informację zwrotną. Przejrzałem je i widzę, że:
wiatr w wszystkich czterech Twoich sesjach wieje od zachodu, czy to prawda, około 285°?

Mimo że były jazdy z wiatrem w tył, przez większość czasu płynąłeś ładnie zarówno w kierunku wiatru, jak i z wiatrem.
Może to spowodować pewne problemy z algorytmem. Jeśli tak się stanie, po prostu otwórz menu (trzy kropki w prawym górnym rogu) i wybierz: ustaw kierunek wiatru ręcznie.
W oknie dialogowym ustaw, skąd naprawdę wieje wiatr. Po tym wszystkie Twoje zwroty powinny być poprawne.

Czy to ma sens?
pozdrawiam

Dziękuję! Spróbuję to zrobić. Tak, wiatr w większości moich przykładów wynosi około 285°. Nadal próbuję zrozumieć, dlaczego wiele moich zwrotów nie jest wykrywanych. Mogę wysłać Ci kolejny plik po przećwiczeniu ustawień.

W przypadku, gdy byłeś na foilerze, musisz również wybrać dyscyplinę foilerową dla tej sesji.

Sprawdzę plik.

Od wersji 2.0.20 poprawiono dokładność kierunku wiatru, a zmienne wiatry są teraz obsługiwane dzięki ręcznej korekcie danych o wietrze i pogodzie w 10-minutowych odstępach.