Remek alkalmazás, különösen a fejlesztői reagálás! Azonban a szél iránya gyakran 180°-os eltérést mutat. Még akkor is, ha sok lehajolás szerepel. Szereték csatolni mintafájlokat, de nem látok erre lehetőséget. Lehet e-mailben küldeni őket?
Szia Péter,
Megkaptam az e-maileket és a példa fájlokat, és nagyon köszönöm a remek visszajelzést.
Megnéztem, és azt látom, hogy:
a szél mind a négy munkamenetben nyugat felől jött, helyes? kb. 285°?
Annak ellenére, hogy visszafúvós futások is voltak, a legtöbbször szép egyenest mentél fel és lefelé.
Ezzel lehet, hogy problémák lépnek fel az algoritmusban. Ha ez megtörténik, akkor nyisd meg a menüt (a jobb felső sarokban lévő három pont), és válaszd ki: a szél irányának manuális beállítása.
A párbeszédpanelen állítsd be, hogy a szél valójában honnan jött. Ezt követően minden visszafúvásod helyesnek kell lennie.
Értelmesnek tűnik?
üdvözlettel
Köszönöm! Megpróbálom. Igen, a szél iránya a legtöbb példámban körülbelül 285°. Még mindig megprégelzem, hogy miért nem érzékelődnek a sok felkanyarodásom. Lehet, hogy elküldök egy másik fájlt, miután játszadoztam a beállításaival.
Ha fólióra voltál, akkor a munkamenethez a fólió disciplínát is ki kell választanod.
Megnézem a fájlt.
A 2.0.20-as verziótól javult a szélirány pontossága, és a szél- és időjárási adatok 10 perces intervallumokban történő kézi módosításával mostantól a változó irányú szelek is támogatottak.