Nagyon rossz minőségű adatok

Szia,

Nagyszerűen edzettem tegnap a szokásos helyemen, napos időben, de sajnos az alkalmazás nem rögzítette. Csak az a rész mentődött el, amikor a vízbe való bemenetel előtt sétálgattam.

A telefonom ugyanabban a zsebemben volt, és ugyanabban a tájolásban, mint az előző 64 alkalommal, amikor az alkalmazás sikeresen rögzített.

Azt is észrevettem, hogy a rögzített rész nagyon rossz adatminősítést mutat. Minden korábbi edzés kiváló adatminőséget mutatott, így ez szokatlan. Egy dolog, ami releváns lehet, hogy közvetlenül a vízbe lépés előtt frissítettem az alkalmazást.

Ha elküldöm neked az edzésfájlt, meg tudnátok állapítani, hogy a fennmaradó 4,5 órát soha nem rögzítette, vagy az adatok még helyreállíthatók?

Köszönöm,

Üdvözöllek,

El tudnád küldeni az eredeti munkamenet-fájlt a support@sunbits.de címre? Megnézzük közelebbről.

Néhány kérdés, amelyek segítenének a probléma szűkítésében:

• Tudod, melyik verzióról frissítettél (pl. 2.0.21-ről 2.0.22-re, vagy korábbi verzióról)?
  • Milyen telefont és Android verziót használsz?
  • Melyik zsebben és milyen telefon-tájolásban szoktál általában rögzíteni?
  • Történt valamilyen változás a telefonodon (pl. operációs rendszer frissítés), az utolsó sikeres munkameneted és a tegnapi között?

Továbbá, ha megnézed az alkalmazás sebességgrafikonját – mutat-e adatot a teljes kb. 4,5 órára? Ha igen, akkor úgy tűnik, a rögzítés végig folyt, csak rossz GPS-minőséggel, ahelyett, hogy korábban megállt volna.

Tudja, melyik verzióról frissített (pl. 2.0.21-ről 2.0.22-re, vagy egy korábbi verzióról)?

Amint kéri a frissítést, frissítem. Feltételezem, hogy a 2.0.21-ről frissült.

• Milyen telefont és Android verziót használ? Samsung S26 ultra
  • Milyen zsebben és telefonorientációban szokta rögzíteni? A WIP wing impact vest elejében. A képernyő felém néz, a telefon az oldalán fekszik. Ez így van a kezdetektől fogva.
  • Volt valamilyen változás a telefonján (pl. OS-frissítés) az utolsó sikeres munkamenet és a tegnapi között? Ezen a héten szerdán volt egy OS-frissítés.

Ezenkívül, ha megnézi az alkalmazásban a sebességgrafikont — mutatja az adatokat a teljes ~4,5 óra alatt? Ha igen, akkor úgy tűnik, hogy a rögzítés mindvégig folytatódott, csak rossz GPS-minőséggel, ahelyett, hogy korán megállt volna.

Az adatok csak 16 percet mutatnak. Amikor kivettem a telefonomat a zsebemből a munkamenet végén, észrevettem, hogy a tényleges felvételi képernyőn megjelenő idő 4 óra 34 perc volt. Aztán megnyomtam a stop gombot, majd észrevettem, hogy a felvétel meghiúsult.

A fájl a postaládájában van.

Köszönöm!

Szia!

Köszönöm, hogy elküldted a fájlt — elemzés:

1. A teljes 4,5 óra rögzítve lett.
  2. Az eleje rendben van, de az értékek egy idő után következetlenné válnak, ami magyarázza a nagyon rossz adatminősítést is.
  3. A minta inkább GPS-chip hibára utal, mint vételproblémára: gyenge jel esetén általában az pontosság ingadozik és fokozatosan romlik. Itt ennek az ellenkezője történik — állandó, változatlan, rendkívül rossz pontosság (400-1000 m) rendkívül magas műholdszám (62) mellett, a sebesség/irány 0-ban rögzítve. Ez a kombináció nem illik a vételproblémához.
  4. Emiatt nincs mit javítanunk a mi oldalunkról — legalább használható nyers GPS-adatok nélkül a munkamenet nem állítható helyre vagy javítható. Sajnálom :frowning: .

Egy dolgot kipróbálhatsz: kapcsold ki teljesen a telefont, várj 30 másodpercet, majd kapcsold be újra. Rögzíts egy rövid munkamenetet kültéren — séta vagy autózás, bármi, ahol nyílt égbolt van — és ellenőrizd, hogy a GPS normálisnak tűnik-e. Ha igen, próbáld meg később ismételni a tesztet. Ha továbbra is rendben van, akkor valószínűleg csak a GPS-chipnek volt szüksége újraindításra. Ha első próbálkozásra újra meghibásodik, akkor mélyebbre kell ásnunk annak azonosításához, hol van a probléma — bár ha kiderül, hogy maga a chip a hibás, akkor a mi oldalunkról nem lesz elérhető javítás.

Szia Matthias!

Ma teszteltem. Kipróbáltam a jet-skit az alkalmazással. Ugyanaz az eredmény, de kurtítva. Aztán a Google Maps idővonallal is rögzítettem ugyanazt a kört. Ott is furcsák voltak az eredmények.

Ekkor tudtam, hogy valami nincs rendben a telefonnal!

Kiderült, hogy amikor a Samsung S26 frissítette az operációs rendszerét, bekapcsolta az energiatakarékos gombot is, amely kikapcsolt képernyő esetén módosítja a GPS-tartalmat is!

Kedves Samsung: ez az én akkumulátorom. Kérlek, hadd döntsem el, hogyan szeretném elpazarolni.

Köszönöm Matthias a nagyszerű munkát és a nagyszerű alkalmazást!

Michel

Szia Michel!

Örülök, hogy megtaláltad — és köszönöm, hogy beszámoltál róla, ez segít más, ugyanezzel a telefonnal rendelkező felhasználóknak.

Sajnálom, hogy ebbe belefutottál, de sajnos ez kívül esik az irányításunkon. A telefon gyártói egyre inkább csökkentik a GPS/háttértevékenységek teljesítményét az energiatakarékos üzemmódokban, hogy jobb akkumulátor-élettartamot reklámozhassanak, és ezt egy alkalmazás kívülről nem tudja felülírni vagy észlelni. Ha te vagy mások újra ezzel találkoztok, az energiatakarékos üzemmód kikapcsolása (vagy a dontkillmyapp.com weboldal ellenőrzése az eszközspecifikus beállításokért) a megoldás.

Köszönjük még egyszer, hogy az alkalmazást használod!