Az a benyomásom (de ezt neked kell megerősítened), hogy az elemzés a telefonjainkon helyben fut. Talán a weboldalon is, amikor nagy képernyőt keresünk.
Alaposan továbbfejlesztetted az elemzőt (). A naplómban most V8-tól V15-ig terjedő nyomok vannak.
Lehetséges lenne egy kötegelt feldolgozás, hogy mindent a legújabb elemzővel frissítsünk?
A kötegelt feldolgozás akár külön program is lehetne.
A kérésben nincs semmi halasztható irányzat… csak érdekes kíváncsiskodás
Az elemzés a szervereinken fut, nem helyben az eszközön — az alkalmazás elküldi a nyers GPS-adatokat, majd visszakapja az eredményeket.
Gondolkodtam rajta, hogy kötegelt újrafeldolgozást végezzünk a legújabb elemzővel, de több oka is van annak, hogy ez még nem készült el: erőforrás-igényes, és ami még fontosabb, a felhasználók statisztikái úgy változnának meg, hogy nem tudnák, miért. Ha a számaid magyarázat nélkül megváltoznak, az zavaró lehet. A jelenlegi megközelítés — a munkamenetenkénti manuális újrafeldolgozás — biztosítja, hogy a folyamatot elindító felhasználó megértse, miért változtak a statisztikái.
Ettől függetlenül szeretném ezt egyszer megfelelően megvalósítani, egyértelmű felülettel, amely minden újrafeldolgozás előtt elmagyarázza, mi fog történni. Egyelőre nem tudok ütemtervet mondani, mert még át kell gondolnunk, mi lenne a legjobb megvalósítás.
Ha szeretnéd, hogy ez a funkció prioritást kapjon, nyugodtan szavazz ebben a témában — ez segít felmérnem az igényt.
Megértem, milyen terhelést jelentenek a szerverek (egy korábbi életemben, nagyon régen informatikus voltam ).
Még az egy helyen végzett számítás ellenére is meglepnek a kiváló válaszidők (egyébként ezért tettem fel a kérdést). Látok más alkalmazásokat, amelyeknek rengeteg időbe telik egy munkamenet statisztikáinak megjelenítése, mert a sikerük miatt a szerverek kapacitása már nem elegendő (nem is beszélve az ezzel járó költségekről).
Nem, egyáltalán nincs szükségem arra, hogy prioritást kapjon.
Van azonban egy pont, amelyben nem fogalmaztam egyértelműen: arra gondoltam, hogy a felhasználó kérje az összes munkamenetének kötegelt feldolgozását. Így tudja, miért fognak megváltozni a statisztikái, hiszen ő maga kezdeményezi a feldolgozást azzal, hogy rákattint egy menüpontban.
A szerver gördülékenyebb működése érdekében ez a kötegelt feldolgozás megpróbálhatná aszinkron módon, alacsony prioritással elvégezni az újraszámítást, majd értesítést küldhetne a feladat befejezése után.
Mindezek csak ötletek, amelyeket megosztok veled (bár szerintem neked már így is rengeteg ötleted van a „gyermeked” továbbfejlesztésére ).
Kérlek, semmiképpen ne érezz nyomást azoktól a fejlesztési ötletektől, amelyeket küldhetek neked. A WST jelenlegi működésével már most is teljes mértékben elégedett vagyok