Moja okres próbny dobiega końca, a ja nie jestem jeszcze pewien, czy zasubskrybować abonament. Brakuje mi kilku podstawowych funkcji.
Chciałbym mieć możliwość przewijania trasy w diagramie tempa za pomocą myszy, aby widzieć na mapie, gdzie się znajduję lub w którą stronę jadę, aby na przykład analizować manewry zawracania. Tak jak w GPS Result.
Ile razy nie wyłączyłem budzika i pojechałem autem do domu. Wtedy otrzymuję najlepsze maksymalne prędkości, dzięki którym mogę się chwalić.
Zatem możliwość edytowania trasy byłaby ekstremalnie pomocna do usuwania tych fragmentów. Oczywiście istnieją inne narzędzia, ale często zawodzą w formacie wyjściowym, więc nie można ich ponownie zaimportować, albo są zupełnie bezużyteczne.
Na komputerze możesz włączyć wyświetlanie pozycji na mapie w grafie prędkości. Kliknij i przytrzymaj mysz na grafie. Następnie możesz przesuwać się w lewo lub w prawo i jednocześnie widzisz, jak zmienia się pozycja na mapie.
Możesz również powiększać wykres prędkości:
– podwójne kliknięcie na komputerze
– lub przez menu z stałymi poziomami powiększenia od 100% do 5%.
Jeśli wykres jest powiększony, manewry można analizować znacznie dokładniej. Dodatkowo wyświetlane są kurs, kierunek wiatru, prędkość i kąt do wiatru.
Na telefonie lub tablecie działa to tak samo: umieść palec na grafie i przytrzymaj przez około sekundę. Gdy punkt na mapie pojawi się, możesz przesuwać palec w lewo lub w prawo.
Jeśli to nie jest wystarczająco jasne, mogę również stworzyć krótki film instruktażowy w sekcji FAQ.
W odpowiedzi na twoje drugie pytanie:
Ta funkcja jest już planowana i pojawi się w przednastępnym aktualizacji.