V2: Kérdések és ötletek

Szia Mátyás,

ma frissítettem kedvenc appomot a V2-re, és azonnal átváltottam a fizetős verzióra. Az új verzió első ránézésre tetszik, és nagyon jó, hogy van böngésző verzió is, ahol az adatok biztonságban vannak. Néhány kérdés az új appról:

1. A Vmax abszolút érték már nem jelenik meg? (Értem, hogy a Vmax 2mp értéke jelentősebb, de a személyes mérföldkövek elérésének motiválásához a Vmax értékét mindig nagyon hasznosnak találtam. Lehet ezt valahol még lekérdezni?)
  2. Az előző appban nagyon tetszett a kompakt áttekintés egy oldalon. Így például a munkameneteket képernyőképpel könnyű volt megosztani a barátokkal, és egy pillantással látható volt, milyen volt a munkamenet. Jó lenne, ha vissza lehetne váltani a régi nézetre. Emellett hiányzik a V2-ben az év halszázalékos aránya és a Vmax a fejlécben.
  3. Az egyik nagyon régi munkamenetemnél hibásan jelenik meg a V2, amely éves legjobb értékként van megjelenítve. Lehet ezt valahogy szerkeszteni/eltűntetni anélkül, hogy a teljes munkamenetet törölném?
  4. A halszázalékos arányt más módon mérjük? Az értékek drasztikusan megváltoztak a frissítés után.

Üdvözlettel,

Tamas

Szia Thomas,

nagyon szépen köszönjük ezt a nagyszerű visszajelzést és a támogatásodat, ez motivál bennem tovább dolgozni :slight_smile:

A kérdéseidre.

1. Már nem tudod magadtól kiolvasni a vMax értékét. Ez egyszerűen túl pontatlan volt. A motiváció az, hogy elérjed a 2s értéket. (és aztán a 10s stb.) Egyetlen esetben, ha a Speed Graphot oda nagyítod be a top speed értékkel, és akkor hosszan nyomva tartasz (meg is nyomhatod és csúsztathatod), akkor kiolvashatod a 1s értéket.

2. Mindkettő még jön. Ahol a V2 egy funkciót kap a képek létrehozásához, hogy így ne kelljen képernyőképet készíteni. A halszázalékot megtekintheted a bepillantásokban. Ehhez csak a halsz jelölőnégyzetet “Trend” értékre kell állítanod. Akkor összehasonlíthatod a százalékot közvetlenül és a trendet, év-ről-év-re vagy hónapról-hónapra.

3. Sajnos ez még nem megy, amit te megtehetsz, az, hogy a munkamenetet egy másik sportág vagy diszciplínához rendeled, akkor kiszűrheted az eredeti sportágból. Vagy nézd meg, van-e más forrása a régi munkamenetnek, ahol az eredeti valószínűleg FIT fájl volt, amelyik nem tartalmazta a csúcsot.

4. Igen, a V2 új algoritmust kapott. Ez többet tud, mint csak a halszámításokat. Az értékek minden munkamenet esetében eltérnek? És a szélirány is stimmel?

Üdv

Szia Mátyás,

köszönöm a gyors és átfogó válaszodat, ahogy mindig.

Örülök, hogy a áttekintések még eljönnek.

A Vmax-tal biztosan igazad van, de mégiscsak szép volt látni, ha a Vnax-hez viszonyítva a valós tartományban volt 2 másodpercig.

Az átlagos átlagom jelentősen megváltozott:

2026 V1: 164 átlag, 51 %
2026 V2: 50 átlag, 84 %

Mivel épp intenzíven dolgozom a csúszáson, a V1 értékek gyenge aránya logikus, valóban sokszor a vízben voltam. Az átlagok száma is jobban illik a V1 értékekhez (összesen kb. 280 km út, többnyire egy helyen, általában kb. 1 km hosszú ütések és egy alacsony fordulatszám (szerintem lényegesen kevesebb mint 10%)).

Szia,

ez a hiba valójában nem annyira jelentősnek kellene lennie. Az új verzióban megtekintheted a hajlásokat. Ehhez a hajlásoknál válaszd az “Bevezetés” opciót, majd görgetj lejjebb, ahol a hajlások listája típusonként kezdődik. (Egyes hajlások felett) Erre kattintva megjelennek az összes hajlás. Azonban nem normális, ha 100%-ban minden helyesen van felismerve, mivel a GPS egy bizonyos pontatlansággal rendelkezik, de a legtöbbnek egyeznie kellene.

Ha nem így van, akkor jó lenne, ha az eredeti fájlt elküldenéd nekem, hogy megnézhessem, hol tapasztal a algoritmus problémákat.