Obcięcie początku i końca sesji

Cześć,
Najpierw z góry dziękuję za stworzenie tej aplikacji, jest tak dobra! Powszechnym problemem, który mam i niektórzy z moich znajomych, jest to, że czasami zapominamy zatrzymać aplikację na końcu biegu. Nie jest to zbyt wielki problem, jeśli zapomnisz o tym podczas pakowania sprzętu, trochę psuje to statystyki czasu planowania, ale to nie jest takie straszne. Jest to jednak większy problem, jeśli zaczynasz jechać z nadal nagrywaną aplikacją, wtedy wszystkie twoje statystyki zostaną zepsute. Pomyślałem, że byłoby świetnie dodać funkcję pozwalającą przyciąć swoje biegi. Idealnie byłoby to zrobić z mapy, ponieważ jest dość łatwo określić, kiedy nie jesteś w wodzie!
Pozdrawiam,
Alex

Zapoznaj się również z Manually trim/split sessions

Witaj Alex,

dziękuję bardzo za opinię, pomysł jest na naszej liście zadań do zrobienia :slight_smile:

Co może pomóc, to wykorzystanie głosowego zwrotnego zestawienia. Jeśli włączysz głosowe zwrotne zestawienie i ustawić je na niższą szybkość, to gdy wrócisz na ląd, nadal usłyszysz głosowe zwrotne zestawienie informujące, że poruszasz się z prędkością 1km/h lub podobnej, co przypomina Ci o zatrzymaniu nagrywania.

Może to być tymczasowe rozwiązanie, dopóki nie wdrożymy tej funkcji.

To samo tutaj odnośnie przycinania sesji w celu usunięcia części poza wodą, szczególnie w tych kilku przypadkach, gdy odjeżdżam przed zatrzymaniem nagrywania WST. Próbowałem z opcją głosowej informacji zwrotnej, ale okazała się ona zbyt rozpraszająca i irytująca. Może ustawienie jej na bardzo wysoką prędkość zadziałałoby lepiej…

Tak, jest na liście :slight_smile:

Możesz też zamiast używać wysokiej prędkości zwiększyć interwał do 60s lub tak.

:waving_hand: Bardzo bym chciał, aby była możliwość ustawienia punktu początkowego i końcowego w tym diagramie, podobnie jak w edytowaniu filmów, poniżej opcji Wybierz deskę, żagiel, żagle. Następnie można by było po prostu usunąć ten obszar po otrzymaniu polecenia.
Mam 67 lat i robię przerwę co pół godziny, nie pamiętam, aby zatrzymać lub ponownie włączyć tę sekwencję.
Największe szacunek dla waszej pracy nad budowaniem i ulepszeniem tej aplikacji.
Ja i wszyscy miłośnicy sportu korzystający z tej aplikacji, dziękuję dziękuję :+1::waving_hand: Wiatr​:person_surfing:

Witaj,

Dziękuję za Twój wniosek.
Tak, usuwanie danych pojawi się w przyszłej wersji. Najpierw muszę skończyć obecną nową wersję :slight_smile:
Pozdrawiam