Szia!
Szeretném tudni, hogy az egyes színváltoztatásoknál milyen az alsó és felső sebesség?
Ez nagyon hasznos lenne a munkamenet utáni elemzéshez.
Ps.: én wing-foiler vagyok.
Köszönöm
Sergio
Szia Sergio.
A fehér mindig a nem tervezés/foiling sebességet jelzi.
Ezután kék színekkel kezdődik, a diszciplínától függően tervezés/foiling sebesség.
Zöld (kék) színnel kezdődik 20 km/h-tól 5 km/h-os lépésekben.
Zöldtől sárgáig, narancssárga, piros, rózsaszín, lila és világoskék színek jelzik az 85 km/h-nál nagyobb sebességeket.
Tehát számodra, wingfoiler-ként:
A sötétkék színek 10-től 20 km/h-ig jelentik.
A zöld színek 20-tól 35 km/h-ig terjednek.
A sárga színek 35-től 50 km/h-ig tartnak.
Sikerült segítenem?
A következő nagy verzióban felveszek egy jelmagyarázatot a térképre.
Szia,
és köszönöm a magyarázatot, valóban segít!
Ha megengedhetem magamnak, néhány lehetséges javítást javasolnék: a munkamenet-rögzítéseim alapján észrevettem, hogy a minimális repülési sebesség körülbelül 7-8 km/h körül van, ezért remek lenne, ha minden felhasználó beállíthatná saját küszöbértékét.
Egy másik dolog, amit észre vettem: a repülési idő többsége 18 és 35 km/h között van, így szerintem ebben a tartományban a színek gyakrabban változnának (pl. 5 km/h-onként).
Ismét köszönöm, és gratulálok a nagyszerű app megosztásához.
Sergio
Szia!
Biztos vagy benne, hogy már 7 km/h sebességgel repülsz? Milyen típusú fóliát használtál?
Az a cél, hogy mindenki összehasonlíthassa a saját eredményeit másokéval. Ha valaki csökkentené a tervezett sebességet 1 km/h-ra, a statisztikák már nem lenne hasonlíthatóak azokkal, akik 20 km/h-ra állítják.
A változás minden 5 km/h-ben történik, de csak enyhe színkülönbséggel. Tehát a kék átmenik zöldre, majd sárga, stb. Ha nagyítasz, látni fogod a köztes színeket is.
Nagyon nagy frissítésen dolgozunk, ami nagyobb javításokat is hoz majd.
A csatolt sebességdiagramok alapján (kötésekben) nem vagyok biztos, de eléggé biztos vagyok benne, hogy 7 km/h körül repülök; mindenesetre a lehető leggyorsabban megpróbálok felvenni néhány futást a lehető legalacsonyabb sebességgel, hogy ezt biztosan megtudjam.
A sebességi diagram csomópontokban van. Láthatod ott a zöld vonalat. Ez a vonal a csúcselérési sebességet jelzi.
A diagramon ez 6 csomópont alatt van. Ahogy a gráf mutatja, úgy tűnik, még gyorsabban repültél, mint 6 csomópont.
A pontos felkészülési sebességed megismeréséhez tedd a következőt:
menj a beállításokba,
oo engedélyezd az audio visszajelzést.
a minimális sebességet 4 km/h-ra állítsd be
a visszajelzési arányt 1s-re.
most, amikor vízen vagy. növeld a hangerőt a maximumra, és figyeld a visszajelzést, miközben felkészülsz.
ismételd meg a felkészülést többször is, hogy biztosra menj, hogy ugyanazt a sebességet hallod.
A munkameneted után nagyítsd be a sebességi diagramot, most nézd meg, hogy a hallott sebesség a zöld vonal alatt van-e, vagy rajta, vagy fölötte.
Ok, a hüvelykök nagyon nagyok. Nézzük meg, mi jön ki, miután az audio visszajelzéssel ellenőrizted.
Az összehasonlítás egy funkció, igen, de pillanatnyilag ez egyfajta kézi összehasonlítás. Tehát vagy meg kell mondanod az értékeket, meg kell mutatnod a képernyőd, vagy meg kell osztanod egy képernyőképet a barátaiddal.
De jelenleg ezen a funkción dolgozom, hogy javítsam.
OK, ma megpróbáltam a javasolt tesztet;
még ha a felszállás előtt és alatt is túl zajos volt hallani a sebességet, de csak azután, hogy felszálltam, egyértelműen hallottam több 13 és 14 km/h értéket (km/h), ezért most már biztos vagyok benne, hogy a 1450-es lemezzel körülbelül 7 csomóval repülök.
Tekintsd meg a csatolt képernyőképeket bizonyítékként (az egyiket km/h-ban, a másikat csomóban), ahol még néhány 12 km/h érték is rögzítve van.
Látom, hogy most a diagramban a síkút sebességi vonala 10 km/h-on jelenik meg; feltételezem, hogy megváltoztattad?
Megjegyzés: szeretném, ha a fórum más wingfoiler tagjai is megosztanák a “legalacsonyabb sebességű rekordjaikat”
Szép ![]()
nem változott semmi, ez így volt korábban is. Talán azért tisztabbnak tűnik most, mert átváltottál km/h-re. A képernyőképen látható, hogy a tervezési sebesség nagyon jól egyezik a felszállási sebességgel ![]()
A tervezési sebesség vonal mindig megjelenik. Talán korábban nem Wingfoil-t választottad ki mint diszciplínát, ezért magasabb volt.
Igen, most már rájöttem, hogy egy kicsit összekeveredtem a km/h és a csomó között.
Köszönöm