A tacks hibás gybeként és hibás gybeként jelenik meg

Helló!

A fordulóstatisztikákban számos tack (hátra vitorlázás) sikertelen gybe-ként (hátra vitorlázás a széllel szemben) jelenik meg.

A tack nyomvonala egyértelműen felfelé irányuló fordulót mutat, amit a „háromszög alak" és az irányvonalak kereszteződése, valamint a kerek alakú, vonalakat nem keresztező nyomvonal hiánya jelez, ami gybe-t jelezne.

Továbbá, a gybe-ként jelölt fordulókban a sikertelenek száma sem helyes.

Lehetséges ezt felülvizsgálni?

Köszönöm

Szia,

melyik verziójú elemző lett használva? Ezt az importálás utáni ablakban az információs szakaszban ellenőrizheted.

A tack/gybe-osztályozás szintén függ a szélirány beállításától — már egy-két fok is megfordíthatja a határeseteket, ezért érdemes először ezt beállítani.

Ha a probléma továbbra is fennáll, kérlek, küldd el az eredeti fájlt (lánc ikon az információs szakaszban) a support@sunbits.de címre, hogy alaposan megnézhessem.

Szia, visszatérnék erre a problémára.

Az app v12-es verzióját használom, és a minőség 1,4-et mutat – nagyon jó.

Az app továbbra is kihagyott halzolásként számolja a fordulókat.

Állítottam a szélirányon, de még mindig jelentős számú fordulót tévesen kihagyott halzolásnak minősít.

Egy több mint 2 órás menet során balcsapáson csak kétszer halzoltam, a többi mind forduló volt. Jobbcsapáson csak egyszer fordultam, a többi mind halzolás volt. Az s-jibes száma elég pontosnak tűnik, 32, de a bal oldali fordulók 12 p-tacks és 20 p-jibes értékként jelennek meg. Úgy tűnik, főleg a 20 p-jibes körül van a probléma. Ezeknek további 20 fordulónak kellene lenniük. A tracken egyértelműen forduló látszik, még csak közel sincs egy halzolási ívhez.

Általában nem zavar ez a metrika, de tegnap szándékosan csak balcsapáson fordultam és jobbcsapáson halzoltam.

Meg tudnád nézni ezt, kérlek?

Köszi

Szia,

köszönöm a részletes leírást — ez nagyon hasznos a probléma reprodukálásához.

El tudnád küldeni a munkamenetfájlt a support@sunbits.de címre? Szeretnék ránézni a tényleges trackadatokra, hogy tovább tudjam vizsgálni.

Szia,

megjelent a 2.0.20-as verzió — egy továbbfejlesztett manőverfelismerő algoritmust tartalmaz, amely az általad küldött fájlon alapul, így a te eseted közvetlenül hozzájárult ehhez a javításhoz. Köszönjük.

A frissítés automatikus szél- és időjárási adatok betöltését is hozza, ami remélhetőleg megszünteti a kézi szélirány-becslés szükségességét. A szélirány változásait mostantól a teljes munkamenet során követi a rendszer, így a forgó szelek kezelése is megfelelően történik. Ha az alapértelmezett óránkénti felbontás nem elég pontos, az időjárási adatokat manuálisan is szerkesztheted 10 perces intervallumokban közvetlenül a munkamenetben.
Jó lenne hallani, hogy ez megoldja-e nálad a problémát.