Tegnap, amikor kifutottam, egy vihar átment… és természetesen a szél egy kicsit elfordult a vihar áthaladásakor.
Hosszú hajózásokat is teszek (80 km), ahol a túlvonal elején lévő szél nem azonos a kezdetekorivel.
Ezért az alkalmazás által kiszámított szél hibás.
Ez biztató, van olyan alkalom, amikor kevesebb mint 10° szél ellen kell mennem , de ez nem túl valószerű.
Megteheted, hogy “szakaszosan” kiszámítod a szelet és a menetirányt az egyes szakaszokra? Ez lehet kézi indítású felhasználói számítás vagy automatikus számítás, ha a megtett távolság meghaladja az X km-et vagy az Y időt. Ha a szakaszok konzisztensek, összefésülhetők. Ha a szakaszban inkonzisztenciák vannak (ha automatikus számítás van), a rendszer további felosztásra keresheti a konzisztenciákat.
Tisztában vagyok vele, hogy
1/ a teljes nyomvonalon végzett számítás erőforrásigényes lehet (3 óra, 1 pont/másodperc, ez körülbelül 11 ezer pontot jelent az elemzéshez)
2/ ezek az ötletek… biztosan rengeteg sor kódot igényelnek, amikor nem is hajózol
Tudom, milyen kellemetlen ez — a saját helyszínemen is rendszeresen változik az irány a parton mindkét oldalán a szél.
Néhány dolog, amely most segíthet:
Manuális szélirány-beállítás — ezt szerkesztheted a munkamenet-szerkesztő képernyőn, bár ez csak részlegesen segít.
Szünet + munkamenet-szétválasztás — ez valószínűleg a legjobb áthidaló megoldás a zivatarokra. Ha a szél elcsökken, nyomd meg a szünet gombot. Ha a lullák 15 percnél tovább tartanak, miközben a felvétel szünetel, a munkamenet automatikusan két tiszta szegmensre oszlik. (Fontolóra veszem a rövidebb szétválasztási időközök engedélyezését — érdemes megfontolni.)
A változó szélirányhoz egy megfelelő megoldás fejlesztése aktívan folyik. Ez bonyolultabb, mint látszik, hogy jól megoldjuk, ezért időt veszünk rá. Ez a tervezési térképen szerepel, nem feledkeztünk meg róla.
A 11k pont kapcsán — néhány készülék legfeljebb 18 pontot rögzít másodpercenként, így a szám önmagában nem teljes képet ad. A naplózási sebesség a készüléktől is függ.