Smartwatch Wear OS

Szia,
Inkább nem venném magammal a telefonom a vízbe.
Van valamilyen másik módja (másik alkalmazás) a munkamenet rögzítésére a Samsung 5 pro órán, és importálására az Ön alkalmazásába?
Üdvözlettel,
Olivier

Szia Olivier,

igen, van egy mód a Samsung Health app segítségével, amely alapértelmezés szerint az órádon, vagy bármely más Samsung óra alkalmazásban található, és exportálhatja a munkameneteket GPX fájlként.

Írtam egy kis útmutatót a Samsung Health app-hoz ebben a posztban:

értelmesnek tartod?

üdvözlettel

Igen, így van, megvizsgálom. Köszönöm a gyors válaszodat. Van valamilyen tervetek egy megfelelő Wear OS alkalmazás fejlesztésére? Feltételezve, hogy nincs, de soha nem tudhatod.

remek,

jelenleg a Windsporttracker 2-es verzióján dolgozunk,
utána hozzáadom a Garmin, majd a Polar szinkronizálás támogatását.

Majd megnézem, hogy van-e jó lehetőség a Samsung szinkronizálására is.

A szinkronizálás előnye, hogy nem kell külön alkalmazásokat fejlesztenem mindenféle órához stb.

És azoknak, akik csak a Samsung Galaxy Watch 5-at használják (nem a “Pro” verziót), a Samsung Health nem biztosítja a lehetőséget egy edzés exportálására gpx formátumban :confused:

Két ingyenes megkerülő megoldás, amelyekről tudok:

• telepítsd és használd a Ghostracer-t a műszerfazon való felvételhez, szinkronizáld a telefonodon lévő Ghostracer alkalmazással, exportáld gpx formátumban a telefonodon, és importáld a Windsporttracker-be

• telepítsd és használd a Strava-t a műszerfazon való felvételhez, szinkronizáld a telefonodon lévő Strava alkalmazással. Az alkalmazásban a gpx exportálás csak prémium fiókok számára érhető el, így ha nem vagy prémium, menj a Strava weboldalára és exportáld ott gpx formátumban, majd importáld végül a Windsporttracker-be

A Ghostracer módszer a legkönnyebb, és a nyomkövető alkalmazás a műszerfonon is sokkal testre szabhatóbb, mint a Strava.

Utolsó információ: a GPS fix a Samsung Galaxy Watch 5-on örökké eltarthat, ha nem csatlakozik a telefonhoz. Néhányan azt mondják, hogy ha a Strava nincs telepítve a műszerfonon, akkor jobb, de én nem tudom megerősíteni. Ami biztosan segít, az a “Wear GPS Fix” alkalmazás a műszerfonon, amely először lezártja a GPS-t, majd elindítja a választott nyomkövetőt (Samsung Health, Ghostracer, Strava stb.). Legalább láthatod, hogy mi történik a GPS fix során.

Azt gondoltam volna, hogy ha egyetlen Wear OS alkalmazást is készítettek, az működnie kellene az összes olyan legutóbbi órán, amely ezt az operációs rendszert használja. De persze nem minden óra ugyanazt a Wear OS verziót használja. Értem, hogy a telefonos alkalmazásra koncentrálok.

Sikeresen felvettem egy biciklovonat a Samsung 5 Pro órán, és exportáltam a GPX fájlt az alkalmazásodba. Nagyon jól néz ki!!

A 2-es verzióval egy dedikált Wear OS óraalkalmazás is elérhetővé vált. Az adatok automatikusan átviteleleződnek, és az alkalmazás a szél sportjaihoz készült — a vízszínen lévőknek a megfelelő mérőszámokat biztosítva.