Nastavi hitrost planiranja

Ali bi uporabnik lahko nastavil hitrost planiranja na posamezni seji. Jaz štirimornarjam, ki planiram precej nizko, odvisno od folija.

Pozdravljeni,

uporabniki ne morejo spreminjati hitrosti načrtovanja. Razlog je, da bi se zasloni/seje lahko primerjali med uporabniki.

Toda, da dobite ustrezne statistične podatke za Wingfoling, pojdite na zaslon za urejanje seje, tam spremenite disciplino, v seznamu disciplin se pomikajte do konca in tam boste našli Wingfoil.

ali to ima smisel?

Pozdravljeni
Zelo malo mojih zavojev uvrščam v kategorijo planing (zelo me to žalosti). Imel sem več sej, ko sem mislil, da sem večino zavojev opravil planing, le da so bili uvrščeni kot neplaning.
Ne vem, ali je vzorčenje mojega ure premalo visoko, ampak bilo bi lepo, če bi lahko prilagodili najnižjo hitrost planing, saj nekatere deske planingajo pri nižjih hitrostih kot druge.

Prosimo, preučite se z odločitvijo, da “uporabniki ne morejo spremeniti načrta hitrosti”.
Sem prepričan, da bi, če bi vprašali vse uporabnike aplikacije, večina želela spremeniti načrt hitrosti.
Ni mi mar, če primerjam svoje podatke z drugimi uporabniki.
Predlagam, da damo vsem uporabnikom možnost glasovanja o tem vprašanju.
Hvala.

Pozdravljeni, @John_Dyson,
ali bi mi lahko poslal primer datoteke na: support@sunbits.de?
Na kateri napravi ste posneli?
Ali ste bili na deski ali na fini?

Hitrost planiranja je zelo podobna med vsemi deskami, le da nekatere table hitreje in lažje dosežejo hitrost planiranja kot druge. Hitrost planiranja se razlikuje le med razredi ladji, saj imajo zelo različne dimenzije.
Vezolke za jedrenje, čeprav imajo različne dimenzije, se hitrost planiranja razlikuje le v območju 0,0..

Pošljite mi le datoteko in si jo bom pogledal. Planirane zavite so težke. Ni le to, da zavijete iz zavijanja, ampak da zavijate med planiranjem. Ali to ima smisel?

Ja, rad imam primerjati svojo uspešnost pri zavojih na močnem gladini moje lokalne jezera s tistimi, ki imajo luksuz gladke vode! :smiley: (blizu obale imamo gladkejšo vodo, ampak tam ni vetra).
V resnici želim primerjati le svoje lastne seanse, da vidim, kaj deluje in kaj ne.
Rada bi lahko spremenila hitrost na vodi, čeprav bi to bilo samo za moje osebno ogledovanje. (Sicer se svaščenim v zavojih odpeljem na lokacijah z gladko vodo).
Kakšna je trenutna nastavljena hitrost? Izgleda kot približno 14 milj po uri - kar se mi zdi malo strogo. Imam deske od Formula do 70 litrov valovanja, ali res vsi planirajo s točno enako hitrostjo?
Drugače v aplikaciji vsebuje še marsikaj, kar mi je všeč.

Pozdravljeni, John,

Razumem tvoj zahtevek, vendar je ideja aplikacije, da je primerljiva. Če bi takšna funkcija obstajala, bi jo vsak uporabnik uporabljal, zato bi se seje ne bi več dalo primerjati. Tudi zaupanje v aplikacijo bi bilo izgubljeno, saj nihče ne bi vedel, kako je vsak konfiguriral načrtovano hitrost.

Če pogledaš graf hitrosti, boš videl, kje je načrtovana hitrost za tvoj šport in disciplino.

Ali ima to smisel?

Pozdravljeni,

Všeč mi je preprostost aplikacije, kljub temu pa je bogata z značilnostmi in ne zahteva osebnih podatkov (npr. teže).

Tudi jaz bi rad zmožnost prilagajanja hitrosti na planu za veslanje z vetrom (in wind-foiling), in razlog ni umetno povišanje odstotkov na planu, ki je za mene druga najpomembnejša metrika po najvišji hitrosti, tretja pa so prehodi na planu (in zelo težko dosegljivi…), ampak ker se ne vse deske načrtujejo z enako hitrostjo.

Zares, mnogi proizvajalci pohvalijo zmožnost svojih desk “zgodnjega načrtovanja”, in lahko potrdim, da se moja deska BIC Techno WindFoil 130L za prosti čas načrtira prej kot moja deska BIC Techno 160L, ali moja prejšnja deska Mistral Malibu 185L ali deska Windsurfer LT 227L.
Uživam, da volumen deske in oblika trupa naredita zelo pomembno razliko, kakor tudi dolžina plovila, vendar je to verjetno preveč zahtevano.

Ko pogledate wind grafe za katerokoli desko (in kombinacijo plovil), je očitno, pri kakšni hitrosti se katera koli deska začne načrtovati in se osvobodi trenja. Povečanje hitrosti zelo natančno kaže na ta trenutek.
Za mojo desko BIC Techno WindFoil 130L je to jasno pod privzetimi 11 mph aplikacije in pod 8 mph črti; verjetno je okoli 7 mph pri plovljenju.
Glede na moje mnenje, bo ta 4 mph razlika znatno prividno vplivala na metrike.

Funkcija #1: Če ne moremo poljubno prilagajati hitrosti načrtovanja, kar razumem, ali bi bilo mogoče imeti različne privzete hitrosti načrtovanja za deske različnih volumenov?

To bi omogočilo bolj natančne metrike za vsako desko.

Funkcija #2:
Druga možnost bi bila, da aplikacija samodejno zazna vzorec s pomočjo analize GPX sledi, kar bi imelo prednost, da bi upoštevala druge spremenljivke, kot so oblika trupa in dolžina plovila, pri hitrosti načrtovanja.

Funkcija #3:
Ker je moja deska deska za windfoil, kako zabeležim sejo plovljenja (z lastno mejo načrtovanja) drugače kot sejo leta (z lastno mejo leta, in dejansko veljajo tudi različni tipi foilov)?

Všeč mi je aplikacija; jo bi lahko še bolj ljubili!

Hvala še enkrat,

Guislain!

Pozdravljeni,

hvala vam za podrobne predloge in pojasnila o temi.

Nimam dostopa do plošč, ki ste jih omenili, ampak sem lahko preskušal nove Fun plošče in LT model. Na podlagi mojih opazk, je hitrost, ko plošče začnejo planirati, približno enaka – toda pospešek se znatno razlikuje. Tudi če plošča začne planirati le 1–2 milje na uro prej, takoj pospeši nad to mejo.

Na primer, večina plošč začne planirati pri približno 10,76 milj na uro. Toda ko to stori, pospeši vsaj do 13–14 milj na uro. Za vzdrževanje planiranja morate ostati na tej ali višji hitrosti. Če le zgrešite prag, ga ne boste mogli ohraniti – ali pompe in pospešite, ali upočasnite in izgubite planiranje.

Tako bi to iz statističnega vidika rezultiralo le z nekaj sekundami več ali manj časa ali razdalje planiranja.

Če bi druga oblika plošče res omogočala znatno prejšnje planiranje (kar je mogoče), bi jo jaz štel za razliko v disciplini, ne v suhi hitrosti plošče. Na primer, LT plošča ima svojo disciplino – in morda bi bilo BIC treba obravnavati podobno.

V tem primeru lahko uporaba plošče različna, in disciplina bi določala, ali pridobite čas na krilu ali čas planiranja.

Ali ima to smisel?

Pozdravljeni, Matthias,

To ima smisla, da ploča kot BIC Techno WindFoil 130L začne planirati prej, vendar za ohranjanje na ravnem potrebujete 11 mph (ali včasih več).

Na primer, rad vzdržujem 15 mph, da se prepričam, da ne bom v lull-u zletel z ravnine, zato razumem razlog za deljenje razlike med 8 mph in 15 mph kot splošno pravilo in izbiro 11 mph.

Iz radovednosti, kje si našel številko 10,76 mph?

Nasprotno pa velja tudi to. Na primer, večje plošče po začetku planiranja zmanjšujejo na ravnini dlje, ker imajo večji moment vztrajnosti. Kot omenjaš, se večje plošče počasneje pospešujejo, hkrati pa tudi počasneje zavirajo.

omenjaš različne discipline, vendar vidim samo dve (wind-surfing in kite-surfing).

Funkcija #4: Ali bi lahko imeli na voljo vse discipline in po posameznih sejah (namesto privzetih nastavitev aplikacije), saj imamo nekateri različne vrste opreme in smo multidisciplinarni:

• wind-surfing (tj. finning)
  • wind-foiling
  • kite-surfing
  • kite-foiling
  • wing-foiling (tj. winging)
  • wing-SUPping (če je to disciplina)

z različnimi pragi za planiranje/lete za vsako disciplino.

Hvala za tvoj hitri odgovor,

Guislain

število, ki sem ga dobil iz veliko meritev z visoko natančnim gps.
nekaj, kar ne bi nosil med windsurfingom, vendar sem ga uporabil za testiranje.
testiranje je bilo opravljeno na več načinov.
tudi na grafu hitrosti je vidno, to je točka, kjer se bodisi pospešuje ali upočasni.

za čolne je lažje izračunati, vendar za deske za windsurfing ali krilo zgolj z izračunom ne deluje dobro, ker so večje table daljše le za nekaj centimetrov od krajših desek.

oh, na zaslonu, ki ste ga delili, je šport. disciplina je v samem seji. ko urejate sejo, jo lahko izberete. samo pritisnite na ikonu Freeride.

da, že obstaja. trenutno samo dva športa, ostali športi pa so narejeni kot discipline.
v prihajajoči V2 bo to že spremenjeno.

Hvala, Matthias, ker si mi usmeril pozornost na funkcijo discipline, ki mi ni bila znana.

Te seanse sem spremenil iz “Slobodne vožnje” v “Foil” in rekel je “posodobljene statistične podatke”, čeprav nisem opazil razlike. Še vedno piše “Hitrost na plovilu” proti “Hitrost pri foilu”; prag je še vedno nastavljen na 11 milj po urah, ko se leteče tipično zgodi pri nižjih hitrostih kot planing, in statistični podatki se niso spremenili, kolikor lahko vidim.

Kadar vam bo udobno, kje lahko najdem različne “pragove hitrosti” po disciplinah?

Hvala; to je bilo zelo poučno,

Guislain

Po spremembi disciplin se morate pritisniti gumb Shrani. Leto se spremeni na približno 6,5 vozlišč.

Obstaja 2 disciplini na foilju:
Normalni foil, pri katerem letenje prične pri zelo podobni hitrosti kot planing. To se meri, ker foil mora dvigniti desko. Te deske so običajno večje in kot takšne potrebujejo hitrost, da jih bo mogoče dvigniti. To je enak učinek, kot če dvigneš roko od vode od zgoraj, opaziš kratkoten upor.

Disciplina za slabo vetrovo je za foile, ki proizvedejo več dviga in lahko deske dvignejo prej, vendar ne dosežejo tako visoke hitrosti.
Če imaš foil za slabo vetrovo, bi moral uporabiti to disciplino.

V grafu hitrosti kot tudi v polarnem diagramu lahko vidiš prag hitrosti planinga.

Ali to deluje?

V aplikaciji mi je všeč, razen da mi ne priznava točk za gybe na plovilu… Izvedem prehode z letočno zamenjavo položaja brez dotika z vodo, aplikacija pa reče, da niso foiling ali da sem zgrešil… zelo razočarajoče po tem, kar sem si mislil, da sem imel odličen seans.

Pozdravljeni,

kako snemate seje? Z aplikacijo same ali z drugim napravo?
Ali ste preverili, ali je smer vetra pravilna?
Ali izberete disciplino wingfoiling?

Če nič ni pomagalo, mi lahko pošljete primer datoteke na: support@sunbits.de

Uporabljam Pixel 4a… nevem, kako nastaviti smer vetra… preveril sem Wing Foil… poskusil sem izvoz… izvoz vseh GPX datotek je pokvaril moje shranjene seanse, pravijo, da so uvoz in steze bele…

Pozdravljeni, morate odpreti sejo, nato kliknite tri pike (meni) v zgornjem desnem kotu in izberite spremembo smeri vetra.

Smer vetra lahko preverite, ko se pomikate navzdol do polarnega grafa, vijolična črta pa je smer, iz katere piha veter.
Če jo spremenite, se morate vrniti na seznam sej in sejo znova odpreti.

Za izdelavo sprememb ni potrebno izvoziti seje. Izvoz je namenjen le za souporabo seje ali shranjevanje varnostne kopije v primeru, da izgubite ali zamenjate telefon. Ali to pomaga?