Táblázat tervezési sebessége

Be tudná-e a felhasználó beállítani a tervezett sebességet munkamenetenként? Én wingfoil-olok, ami az adott levél szerint elég alacsony sebességgel történik.

Szia,

a felhasználók nem módosíthatják a tervezési sebességet. Ennek az az oka, hogy a képernyők/munkamenetek összehasonlíthatóak legyenek a felhasználók között.

De, hogy megfelelő statisztikát kapj a Wingfolinghez, menj a munkamenet szerkesztése képernyőre, ott változtasd meg a disciplínát, görgess le a disciplínák listájának végére, és ott találod a Wingfoil-t.

ez értelmesnek tűnik?

Szia
Nagyon kevés gyűrűm van a tervezésnek megfelelően (ez elég depresszív). Voltak már olyan munkamenetek, amikor úgy gondoltam, hogy a legtöbb gyűrűmet tervezésre tudtam használni, csak aztán nem tervezésnek minősítették őket.
Nem tudom, elég magas a jamóramóra mintavételezési gyakorisága, de szívesen beállítanék egy minimális tervezési sebességet, mivel bizonyos deszkák alacsonyabb sebességen is terveznek, mint mások.

Kérlek, vedd újra fontolóra azt a döntést, hogy “a felhasználók nem tudják módosítani a tervezési sebességet”.
Nagyon biztos vagyok benne, hogy ha az összes app felhasználót meghívnánk, hogy szavazzanak, a legtöbb felhasználó szeretné módosítani a tervezési sebességet.
Nem érdekel, hogyan hasonlítják össze az adataimat más felhasználókkal.
Problémázom, hogy az összes felhasználónak szavaznia kellene erről a kérdésről.
Köszönöm.

Szia @John_Dyson,
lehet, hogy küldhetsz egy mintafájlt erre az e-mail címre: support@sunbits.de?
Milyen eszközt használtál a felvételekhez?
Borítékra vagy lábfejre mentél?

A tervezési sebesség nagyon hasonló minden deszkán, csak az van, hogy egyes deszkák könnyebben és gyorsabban elérnek tervezési sebességet, mint mások. A tervezési sebesség csak a vitorlásos csomópontokon különbözik, mivel ezek nagyon eltérő méretekben léteznek.
A szörfdeszkák esetében, habár eltérő méretekben vannak, a tervezési sebesség különbsége csak a 0.0… területen van.

Csak küldd el nekem a fájlt, és megnézem. De a tervezési gubrók nehezek. Nem arról van szó, hogy a gubróból ki tudsz tervezni, hanem hogy a gubrózás közben tudsz tervezni.
Ez értelmesnek tűnik?

Igen, szívesen hasonlítom össze a helyi tavamban a zajos vizeken végzett gybe-sikereimet azokéval, akik a luxusban élnek, mivel lapos vízzel rendelkeznek! :smiley: (a part közelében valóban laposabb a víz, de ott nincs szél).
Valójában csak a saját munkameneteimet szeretném összehasonlítani, hogy mi működik és mi nem.
Szívesen módosítanám a tervezett sebességet, még ha csak a saját megtekintésre is lenne.
(Mellett mondom, hogy a lapos vízű helyeken is ki tudok tervezni a legtöbb gybe-ből).
Az aktuális sebesség milyen? Körülbelül 14 mérföld/óra, ami kissé durva. Van 70 liter tavafelszerelésem is, valóban mindegyik ugyanazon a sebességgel tervez ki?
Minden másban szeretem az alkalmazást.

Szia John,

Értem a kérelmedet, de az app célja, hogy összehasonlítható legyen. Ha ez a funkció létezett volna, minden felhasználó használná, így a munkamenetek már nem lenne összehasonlíthatók. Továbbá elveszítenénk az app megbízhatóságát, mivel senki nem tudná, hogyan konfigurálta mindenki a tervezési sebességet.

Ha megnézed a sebesség grafikonot, látni fogod, hogy a tervezési sebesség hol van a sportod és disciplínája esetében.

Értetted?

Szia,

Szeretem az alkalmazás egyszerűségét, mégis gazdag funkcióit, és azt, hogy nem kér személyes adatokat (pl. súlyt).

Szeretném, ha tudnám beállítani a szörfelés (és szél-fólia) tervezési sebességét, és az ok nem az, hogy mesterségesen megnöveljem a tervezési százalékokat, ami a második legfontosabb mérőszám számomra a legnagyobb sebesség után, a tervezési dőlések pedig a harmadik (és igen nehéz pontszámmal jár!), hanem azért, mert nem minden lap tervez ugyanolyan gyorsan.

Tény, hogy sok gyártó büszkélkedik a lapjának “korai tervezési sebesség” képességével, és biztosítom, hogy a BIC Techno WindFoil 130L szabadidős lapom korábban tervez, mint a BIC Techno 160L lapom, vagy az előző Mistral Malibu 185L lapom vagy egy 227L Windsurfer LT lap.

Úgy gondolom, hogy a lap térfogata és burkolatának alakja jelentős különbséget tesznek, valamint a láb hossza, de ez valószínűleg túl sok lenne.

Amikor megnézed egy adott lap (és láb kombináció) szél gráfjait, nyilvánvaló, hogy milyen sebességnél tervez egy adott lap, és megszabadul a súrlódástól. A sebesség kiugrás pontosan jelzi ezt a pillanatot.
A BIC Techno WindFoil 130L lapom esetében ez nyilvánvalóan az alkalmazás alapértelmezett 11mph alatt és az 8mph vízszintes vonal alatt van; valószínűleg körülbelül 7mph, amikor lábhasználat.

Szerintem ez a 4mph különbség jelentősen torzítja a mérőszámokat.

Funkció #1: Ha nem tudom tetszőlegesen beállítani a tervezési sebességet, amit megértetek, akkor lehetné egy különböző alapértelmezett tervezési sebesség különböző térfogatú lapok esetében?

Ez lehetővé tenné pontosabb mérőszámok elérését laponként.

Funkció #2:
Másik lehetőség az lenne, ha az alkalmazás automatikusan észlelné ezt a mintát a GPX pályán történő elemzéssel, ami a többi változó, mint a burkolatának alakja és a láb hossza ismételt figyelembevételének előnyét nyújtja a tervezési sebesség szempontjából.

Funkció #3:
Mivel a lapom szél-fólia lap, hogyan rögzítek egy lábhasználatos műszakot (saját tervezési küszöbökkel), amely különbözik a fóliázásos műszaktól (saját repülési küszöbökkel, és itt a fólia típusa nagyon számít)?

Szeretem az alkalmazást; még többet is szerethetném!
Köszönöm ismét,

Guislain!

Szia,

nagyon köszönöm a részletes javaslatokat és magyarázatait a témában.

Nem férhetek hozzá a megemlített deszkákhoz, de tesztelni tudtam az új Fun deszkákat és az LT modellt. Megfigyeléseim szerint a sebesség nagyjából azonos, ha a deszkák elkezdenek felületen mozogni, de az gyorsulás jelentősen eltér. Továbbá, ha egy deszka csak 1–2 mérfölddel hamarabb kezd felületen mozogni, azonnal átlépve azt a küszöbértéket.

Például a legtöbb deszka körülbelül 10,76 mérföld körüli sebességnél kezd felületen mozogni. De ha már meg is teszi, akkor 13–14 mérföldig gyorsul. A felületen való mozgás fenntartásához legalább ennyit kell tartanunk. Ha csak éppen elérjük a küszöbértéket, nem tudjuk fenntartani - vagy pumpálunk és gyorsítunk, vagy lassítunk és leesünk a felületről.

Ezért statisztikai szempontból ez csak néhány másodpercet eredményez további vagy kevesebb felületi idő vagy távolság alatt.

Ha egy másik deszkaforma valóban lehetővé teszi, hogy lényegesen korábban kezdjen felületen mozogni (ami lehetséges), akkor inkább különbséget látok a diszciplínában, mint a deszka nyers sebességében. Az LT deszka például saját diszciplínája van - és talán hasonlóan kellene bánni a BIC-tel is.

Abban az esetben, ahogy egy deszkát használunk, változhat, és a diszciplína határozza meg, hogy foil időt vagy felületi időt kapunk-e.

Ez értelmesnek tűnik?

Szia Matthias,

Érthető, hogy a BIC Techno WindFoil 130L típusú deszkák korábban kezdnek terleltetni, de 11 m/h (vagy néha több) szél kell, hogy maradjon a terleltetésen.

Például én szeretek 15 m/h sebességet fenntartani, hogy biztosan ne essék le a terleltetésről egy lullában, így megértem, hogy miért választottad az 8 m/h és 15 m/h közötti különbséget általános irányelvként, és miért 11 m/h-t választottál.

Kíváncsiságból honnan találtad meg a 10,76 m/h számot?

Az ellenkezője is igaz. Például a nagyobb deszkák a terleltetésen maradnak hosszabb ideig az inerciájuk miatt. Ahogy említetted, a nagyobb deszkák lassabban gyorsulnak, és lassabban lassulnak is.

Különböző diszciplínákról beszélsz, de én csak kettőt látok (szél-sörf és kávé-sörf).

Funkció #4: Lehetne minden diszciplína elérhető és munkamenetenként (az alkalmazás alapbeállításai helyett), mivel némelyikünknek különböző típusú felszerelései vannak és több diszciplínát is gyakorolunk:

• szél-sörf (azaz finning)
  • szél-foiling
  • kávé-sörf
  • kávé-foiling
  • wing-foiling (azaz winging)
  • wing-SUP (ha ez egy diszciplína)

és minden diszciplínához különböző terleltetési/felrepülési küszöbértékek.

Köszönöm a gyors válaszodat,

Guislain

Sok mérésből kaptam számot, magas pontosságú GPS-sel.
Valami, amit nem viszel magaddal szörfözés közben, de teszteléshez használtam.
A tesztelés többféleképpen történt.
Látható a sebesség gráfban is, ez az a pont, ahol vagy gyorsítasz, vagy lassítasz.

A csónakoknál könnyebb kiszámítani, de a szörfdeszkák vagy a szárnyak esetében csak számolással nem működik jól, mivel a nagyobb deszkák csak néhány centivel hosszabbak a rövidebbnél.

Oh, a megosztott képernyőn a sport látható. A diszciplína magában a munkamenetben van. Amikor szerkeszted a munkamenetet, kiválaszthatod. Egyszerűen kattints a Freeride ikonra.

Igen, ez már megtörtént. Jelenleg csak két sport van, a többi sportot diszciplínákként kezelik.
A közelgő V2-vel ez már megváltozik.

Köszönöm, Matthias, hogy felhívta a figyelmemet a disciplinára vonatkozó funkcióra, amelyről eddig nem voltam tudomásom.

Átállítottam az adott munkameneteket “Szabad” helyett “Fólia”-ra, és azt írta, hogy “statisztikák frissítve”, bár nem láttam a különbséget. Még mindig azt írja, hogy “Tervezés sebesség” vs “Fóliózás sebessége”; a küszöbérték még mindig 11 mérföld/óra, pedig a repülés általában alacsonyabb sebességen történik, mint a tervezés, és a statisztikák nem változtak, amennyire én láthatom.

Szíveskednék megtalálni a különböző “sebességi küszöbértékeket” a disciplinák szerint?

Köszönöm, ez nagyon tanulságos volt,

Guislain

A Diszciplin megváltoztatása után a Mentés gombra kell kattintani. A repülési sebesség körülbelül 6,5 csomóra változik.

Két fóli típus létezik: a normál fólia, amelyben a repülés nagyon hasonló sebességgel kezdődik, mint a tervezés. Ez mérhető, mivel a fóliának fel kell emelnie a deszkát. Ezek a deszkák általában nagyobbak, és így sebességre van szükségük ahhoz, hogy fel tudjanak emelkedni. Ugyanaz az hatás, mintha a lapos kezedet víz felszínéről emelnéd fel, és rövid ellenállást érzékelnél.

A könnyű szél fóli diszciplínája olyan fóliákhoz szól, amelyek több emelést termelnek, és korábban képesek a deszkák felemelésére, de nem érik el ugyanazt a sebességet. Ha van egy könnyű szél fóliád, ezt a diszciplínt érdemes használni.

A tervezési sebesség küszöbértéket láthatod a sebesség grafikonon, valamint a polar diagramon is.

működik ez?

Szeretem az appot, kivéve, hogy nem ad jó pontot a sárkányvitorlásos gíbkékért… Én a kapcsolóállással repülő gíbket végzek, anélkül, hogy leérnék, de az app nem foiling vagy elhibázottnak mondja… Nagyon elcsüggesztő egy remek sesh után, amit nagyon jó voltam…

Szia!

Hogyan rögzíted a munkameneteket? Maga az alkalmazással, vagy másik eszközzel?
Ellenőrizted, hogy a szélirány megfelelő-e?
Ki választod a Wingfoil disciplínát?

Ha semmi nem segít, küldd el nekem egy példa fájlt a következő címre: support@sunbits.de

Pixel 4a-t használok… nem tudom, hogyan állítsam be a szélirányt… megnéztem a wing foil-t… megpróbáltam exportálni… az összes GPX fájl exportálása elrontotta a mentett munkameneteimet, azt mondják, importálj, és a pályák fehérek…

Szia, meg kell nyitnod a munkamenetet, majd kattints a jobb felső sarokban található 3 pontra (menü), és válaszd a szélirány módosítását.

Ellenőrizheted a szélirányt, ha lejjebb görgetve megnézed a poláris ábrát, a lila vonal mutatja, hogy honnan jön a szél.
Ha megváltoztatod, vissza kell menned a munkamenetek listájára, és újra meg kell nyitnod a munkamenetet.

Nem kell exportálnod a munkamenetet a módosításokhoz. Az exportálás csak a munkamenet megosztásához vagy biztonsági mentés készítéséhez szükséges, abban az esetben, ha elveszíted vagy megváltoztatod a telefoned. segített ez?