Sesja za krótka

Aloha, zacząłem używać nowej wersji i mam nieco lepsze wyniki niż z poprzednią… Jednak ostatnio za każdym razem, gdy wciskam czerwony przycisk nagrywania, wkładam mój telefon z Androidem Pixel10a do wodoszczelnego etui i idę popływać na wing foilu, myślę, że nagrywam sesję… Ale kiedy wracam i naciskam, żeby zatrzymać sesję, pojawia się komunikat, że sesja była za krótka i nie ma nic w dzienniku. Dzieje się tak ostatnio za każdym razem i nie wiem, jak to naprawić… dzięki

Aloha, dziękujemy za raport.

Kiedy otrzymujesz komunikat „sesja zbyt krótka” i nic w dzienniku, zazwyczaj oznacza to, że aplikacja nie mogła zapisać żadnych punktów śledzenia. Istnieje kilka możliwych przyczyn, więc zawęźmy je razem.

Po pierwsze, najważniejsze, co możesz zrobić: masz już te nieudane sesje w telefonie. Czy możesz zarchiwizować jedną z nich w aplikacji i wysłać plik na adres support@sunbits.de? Pozwoli mi to przyjrzeć się dokładnie, co się stało, zamiast zgadywać.

W międzyczasie sprawdź kilka rzeczy:

• Wersja: Upewnij się, że masz co najmniej wersję 2.0.21 — najnowsza to 2.0.22.
  • Działanie w tle i bateria: Pozwól WindsportTracker działać w tle i wyłącz optymalizację baterii dla aplikacji. Jest to rzadziej problem na Pixelach, ale może się zdarzyć.
  • Powiadomienia: Sprawdź, czy aplikacja ma przyznane uprawnienia do powiadomień — nagrywanie na nich polega.
  • Pozycja telefonu: Jedną z rzeczy, które mogą wpływać na GPS, jest umiejscowienie etui podczas sesji. Jeśli jest schowane pod pianką lub kamizelką, neopren może osłabić sygnał. Noszenie go na zewnętrznej warstwie, na przykład na ramieniu, zazwyczaj zapewnia czystsze pozycjonowanie.

Czy twój problem został rozwiązany?

Tak wracam do nagrywania moich sesji wingfoilowych… Trzeba było zresetować optymalizację baterii i wykorzystanie w tle na moim Google Pixel 10a… Czas i dystans na foilu nadal są dyskusyjne, ponieważ w zależności od tego, jakiego foila używam, mogę nadal być na foilu i płynąć przy niskiej prędkości. Ale poza tym jestem podekscytowany, że mam te informacje do dokumentowania mojego czasu na wodzie… Dzięki WST za świetny produkt i pomoc w przezwyciężeniu problemów technicznych, na które napotkałem…