Dzień dobry, korzystałem z WST, gdy działał offline. Teraz, gdy wszystko jest online, nie czuję się już z nim zbytnio związany i nie uruchamiałem go ponownie od czasu aktualizacji, która to zmieniła. Dziś chciałbym jednak odzyskać zapisane wcześniej ślady — czy są one nadal dostępne na moim telefonie z Androidem? Jeśli tak, to gdzie mogę je znaleźć? W tamtym czasie zauważyłem, że aplikacja przesłała wiele danych — czy w przeciwnym razie mogę odzyskać je stamtąd? Jeśli tak, to jak to zrobić? Obecnie po uruchomieniu aplikacji pojawia się tylko prośba o wykupienie subskrypcji i nie mam dostępu do żadnych danych.
Gdy już odzyskam swoje dane, jaka będzie procedura ich usunięcia z Państwa serwerów?
WindsportTracker V2 to znaczący krok naprzód w porównaniu z działającą wyłącznie offline wersją V1. Twoje sesje są automatycznie tworzone w kopii zapasowej i dostępne na wszystkich Twoich urządzeniach — z systemem Android i iOS, a także w przeglądarce pod adresem app.windsporttracker.com (świetne rozwiązanie, jeśli chcesz przeglądać sesje na dużym ekranie). V2 oferuje również szczegółowe statystyki, analizę fal, analizę pływania z wiatrem i pod wiatr, analizę VMG, monitorowanie aktualnych warunków pogodowych, odtwarzanie sesji i wiele więcej — funkcji, których po prostu nie dało się zapewnić bez wydajnego zaplecza serwerowego.
Abonament pokrywa bieżące koszty infrastruktury (serwery, rozwój), które są znacznie wyższe niż w przypadku V1. Wszystkie dane są przechowywane w Niemczech i przetwarzane zgodnie z niemieckimi standardami ochrony danych (RODO).
Aby umożliwić Ci dostęp do zapisanych sesji, aktywowałem na Twoim koncie 7-dniowy okres próbny — wystarczy otworzyć aplikację i się zalogować. Będziesz mieć możliwość przeglądania i eksportowania swoich sesji, a przy okazji wypróbujesz nowe funkcje.
Jeśli później zechcesz usunąć swoje konto i wszystkie dane, możesz to zrobić bezpośrednio w aplikacji, wybierając Profil → Usuń konto.
Rozumiem motywacje i korzyści, jakie niektórzy mogą w tym dostrzegać, i rzeczywiście widzę nowe funkcje. Jednak dla mnie możliwość korzystania z aplikacji offline była dużym atutem. Przypuszczam, że nie zawsze da się spełnić wszystkie wymagania.
Przepraszam, mam jeszcze jedno pytanie — być może nie wiem, gdzie szukać, ale nie mogę znaleźć opcji pobrania wszystkiego naraz. Czy mogliby mi Państwo wyjaśnić, jak to zrobić?
W przypadku eksportu zbiorczego: opcja „pobierz wszystko” nie jest jeszcze dostępna w V2, ale mogę ręcznie przygotować wszystkie Twoje pliki sesji. Aby to zrobić, wyślij krótką wiadomość e-mail na adres support@sunbits.de z adresu użytego do rejestracji, potwierdzając, że mogę tymczasowo zmienić hasło do Twojego konta, aby uzyskać dostęp do danych i je wyeksportować. Gdy ją otrzymam, przygotuję wszystko i prześlę Ci.