Milyen szempontokat vesznek figyelembe a jibes minőségének megítéléséhez?

Szia, kerestem, de nem találtam.

Szeretném tudni, hogy a windsurf, wing és windfoil-ben milyen sebességtől számít pláneres vagy repülésnek egy jibe?

Az elmúlt munkamenetem során összegyűjtött adatok nem feltétlenül pontosak: 2025. március 25-én egy sikertelen empanánszemet rögzítettem, pedig sokkal többször esettem le?

Egy éves előfizetést vásároltam a fejlesztés során végzett munka jutalmazásaként! :wink:

Sébastien

1 kedvelés

Szia Sébastien, köszönjük a feliratkozást — nagyon szívesen vállalom!

Terv/vonalfüggő küszöb Ha megnyitod a munkamenetet és megnézed a sebességgráfot, látni fogod a piros pontozott vonalat — az a terv/vonalfüggő küszöb a sportodra és diszciplínádra vonatkozóan. Egy dúlás során a cél az, hogy az egész fordulás során ezen a vonalon maradj.

Miért számíthat a szoftver sikeresnek egy dúlést, még ha le is estél A szoftver magát a manővert, a fordulást értékeli, nem pedig az azt követően bekövetkező eseményeket. Két gyakori eset, amikor ez félreérthetővé válik:

• Kormányzás: Végigvégzed a fordulást tiszta módon, de összeomolsz a lábátváltás közben. A forduló egy repülő dúlás volt; a összeomlás egy külön esemény.
  • Vitorlázás: A fordulás során maradsz a terven, de néhány pumpálásra lenne szükséged a kilépéskor, hogy a lullában tartsd a sebességet. Maga a forduló terven történt — a következő néhány méterben történtek már teljesen más képesség.

Ez szándékos: a lullából való pumpálás és a lábátváltás olyan technikák, amelyek függetlenek attól, hogy a dúlás maga a terven történt-e.

A munkamenet sikerességének átfogó képet az összesített terv/vonalfüggő időtartam és a leghosszabb folyamatos szakasz adja, nem csak a dúlás száma.

Remélem, ez tisztázza a dolgot!

Rendben, jobban megértettem, köszönöm a magyarázatot.

1 kedvelés

Szerintem ez a probléma. Én bukásról beszélek, ahol windsurfinget csinálok, ott van áramlás, így az alkalmazás nem tesz különbséget a jibe sikeres befejezése és a elegendő szél hiánya között a planing visszaéréséhez, illetve egy bukás között, ahol továbbra is lassan mozogunk az áramlás miatt.

Ha például a saját edzésemre gondolok, 6-7 alkalommal estem le, számomra ezek nem sikeres jibesek, de az alkalmazás csak egyet talált félre.

Ha vízbe esnél, az alkalmazásnak minden esetben észlelnie kell ezt — a folyás csak a visszaállás során, az esést követően befolyásolná a mozgást.

Többféle jibe kategóriát különböztetünk meg:

• Teljesen tervezett/felrepült — a teljes fordulaton át tartotta a sebességet
  • Nem tervezett vagy részben tervezett — nem esett be, de a tervezés valamely pontján elveszítette
  • Esés — vízbe esett, függetlenül attól, hogy tervezett volt-e

Ha elküldenéd az eredeti munkamenet-fájlt a support@sunbits.de címre, örömmel nézném meg. Lehet, hogy a még finomhangolásra váró algoritmus vagy a saját környezetéhez kapcsolódó konkrét feltételek okozták a problémát.