Jakość danych

Dzień dobry

Kiedy zacząłem używać WST w czerwcu, dane zaimportowane z mojego zegarka Coros miały jakość „bardzo dobrą” (1.0), niezależnie od tego, czy dane były importowane przez synchronizację, czy przez plik GPX wyeksportowany z Coros.

Jednak moje sesje zaimportowane w ten weekend z tego samego zegarka Coros wyświetlają jakość „bardzo złą” (5.2). Zakręty na mapie wyglądają jak kąty zamiast krzywych.

Patrząc na pliki FIT lub GPX wyeksportowane z mojego zegarka, zauważam, że zarówno w czerwcu, jak i w ten weekend miały one 1 punkt na sekundę, a współrzędne GPS zawsze miały 6 cyfr po przecinku. Wygląda na to, że po stronie Coros nic się nie zmieniło.

Z drugiej strony, gdy eksportuję dane z moich ostatnich sesji z WST, brakuje punktów GPS w porównaniu do zaimportowanego pliku. Poniżej plik czerwony to oryginał, a niebieski to wyeksportowany przez WST.

• Czy ta różnica wyjaśnia jakość „bardzo złą”? Jakie są kryteria tej oceny?
  • Czy WST filtruje dane podczas importu? Dlaczego niektóre punkty znikają?
  • Czy od czerwca nastąpiły jakieś zmiany w WST w tych aspektach?

Dziękuję (jeszcze raz)

Czy dzieje się tak tylko w przypadku ostatniej sesji, czy wszystkie sesje od tego czasu mają złą ocenę jakości?

Ponieważ zmieniłeś typ sportu, niektóre ustawienia mogły również ulec zmianie, co powoduje ten problem. WST przeprowadza analizę jakości danych i odrzuca punkty o niskiej jakości.

Jeśli chcesz, prześlij mi plik FIT na adres support@sunbits.de — przyjrzę mu się w ciągu najbliższych dwóch tygodni.