! Screenshot\_20260526-184304.WST|225x500
Sprawdzanie dzisiejszej sesji i wykresu polarnego: brakuje danych z zakresu 270–360 stopni. Dążyłem do VMG przy obu halsach pod wiatr
! Screenshot\_20260526-184304.WST|225x500
Sprawdzanie dzisiejszej sesji i wykresu polarnego: brakuje danych z zakresu 270–360 stopni. Dążyłem do VMG przy obu halsach pod wiatr
Wykres biegunowy pokazuje symetryczny rozkład kursu (niebieski obszar) zarówno na lewym, jak i na prawym halce (podobnie jak wspomniałeś, gdy płynąłeś), ale nie jest on równie blisko wiatru po obu stronach (tak jak wspomniałeś, że płynąłeś równo po obu stronach). Wskazuje to, że automatycznie obliczony kierunek wiatru jest nieprawidłowy.
Automatyczne obliczenia są generalnie trudne, szczególnie w zmieniających się warunkach. Pracuję już nad ulepszeniem, ale 100% rozwiązanie nie będzie możliwe – wiatr jest po prostu zbyt zmienny.
Co możesz teraz zrobić: Przejdź do edycji sesji → przewiń w dół do kompasu → aktywuj tryb edycji → ręcznie dostosuj kierunek wiatru. Po tym wykres biegunowy powinien wyglądać poprawnie.
Czy mógłbyś proszę przesłać mi oryginalny plik na adres: support@sunbits.de?
Możesz pobrać oryginalny plik, klikając ikonę kotwicy w sekcji informacyjnej, a następnie wybierając oryginał.
Muszę to sprawdzić, aby ustalić przyczynę.