Wskazywanie zdarzenia na podstawie znacznika czasu

:waving_hand: Cześć Matthias,
Jeszcze jeden pomysł, żebyś się nie nudził, gdy pogoda nie będzie sprzyjać żeglowaniu (swoją drogą, niewiele o tobie wiem — z jakiego sprzętu korzystasz? W jakim regionie?)

W każdym razie poniżej wklejam typowy przykład sesji treningowej.
Jeśli zauważę jakiś wyjątkowy punkt na trasie, klikam na mapie i znacznik czasu na dole ustawia się tak, żeby oprócz róży wiatrów pokazać mi kilka przydatnych informacji.

Prośba dotyczy sytuacji odwrotnej: kliknięcia na dolnym pasku, aby ustawić różę wiatrów (i ewentualnie wyśrodkować mapę) na klikniętym zdarzeniu. W przykładzie mojej nawigacji, jeśli chcę na przykład sprawdzić, w jakich okolicznościach osiągnąłem swój rekord prędkości około ~14:47, jest to niemożliwe. Ślad jest tak bardzo „poplątany”, że choćbym klikał fragmenty trasy, nie potrafię znaleźć „właściwego” momentu.

:clinking_beer_mugs:

Dobra wiadomość: ta funkcja już istnieje! Naciśnij i przytrzymaj wykres na dole (przytrzymując kliknięcie) — odpowiadająca mu pozycja zostanie wyróżniona na mapie, a różany wykres zostanie zaktualizowany, aby wyświetlić dane dokładnie dla tego punktu. Przytrzymując ekran, możesz przesuwać palcem w lewo lub w prawo, aby przeglądać trasę, a mapa i wykres będą aktualizować się w czasie rzeczywistym.

Dzięki temu powinno Ci się udać dokładnie odtworzyć warunki, w których o 14:47 osiągnięto maksymalną prędkość.