Witaj,
Od pewnego czasu prędkości nie są już wyświetlane w statystykach urządzeń, mimo że są dostępne w sesjach.
Théo
Witaj Theo,
Czy rejestrujesz sesje z aplikacją?
Jeśli tak, możesz przesłać mi plik GPX z sesji, w której występuje problem?
Jeśli nie, jakie urządzenie używasz do rejestrowania sesji?
Rejestruję treningi z zegarka Xiaomi Watch Lite, przesyłam ślady na Strava, a następnie na WST. Przedtem nie miało to znaczenia. Wysyłam ślad pocztą elektroniczną (support@sunbits.de).
Pozdrawiam
Théo
Przyjrzałem się folderowi. Problem polega na tym, że nie ma wartości prędkości. Dlatego Windsporttracker musi je obliczyć, ale jest to bardzo niedokładne. Z tego powodu maksymalna prędkość tych sesji nie jest uwzględniana w statystykach.
Czy istnieje inna możliwość eksportu? Może bezpośrednio z zegarka?
W nowej wersji, którą tworzymy, ten problem zostanie rozwiązany, ale to zajmie trochę czasu.
Przepraszam, że obecnie nie mam lepszego rozwiązania.
Witaj,
Ten sam problem z plikami GPX importowanymi z Polar Flow.
Wysłałem plik na maila.
Dziękuję
Théo
Witaj Theo,
Zajmę się plikiem jutro lub pojutrze i wrócę do Ciebie.
Pozdrawiam
Witaj, Theo,
napotkałem niestety ten sam problem co w październiku.
Pliki GPX nie zawierają informacji o prędkości.
Obliczenia są niestety bardzo niedokładne. Dlatego zdecydowałem się na wyświetlanie ich w sesjach indywidualnych, ale nie w statystykach. Jeśli prędkość byłaby znacznie błędna, to sprawiłoby, że twoje statystyki byłby niemożliwe do oczyszczenia.
Rozwiązaniem tego problemu byłoby użycie plików FIT od Polar.
Aktualnie trzeba by je ręcznie konwertować z formatu FIT na GPX za pomocą GPS Babel http://www.gps-babel.org.
Pracuję już nad nową wersją, która będzie bezpośrednio obsługiwać pliki FIT i rozwiąże również ten problem.
Mam nadzieję, że rozwiązanie z GPS Babel będzie dla Ciebie akceptowalne do czasu ukończenia nowej wersji w ciągu kilku tygodni.
Pozdrawiam
Witaj i dziękuję za odpowiedź.
Polar oferuje pliki TCX i CSV, ale nie ma formatu FIT.
Théo
Witaj
Dziękuję za radę, więc również zaproponuję wsparcie TCX.
Ręczne rozwiązanie opisane przez gpsbabel działa również z plikami TCX.
Ciężko pracuję nad nową wersją. Nowa wersja również zostanie odpowiednio ogłoszona. Nie należy jej więc mylić z ewentualnymi poprawkami drobnych błędów w bieżącej wersji.