Pri različici 1 sem si lahko zabeležil opombe glede opreme. Te so bile tudi modro razdeljene v nastavitve visoka/srednja/nizka. Opombe so se prenesle tudi iz različice 2. Žal pa izgleda, da v različici 2 ne morem več registrirati novih opomb ali spreminjati starih opomb. Je to res ali lahko opombe opreme odprem, spremenim ali razširim kje drugje?
res imaš prav: v trenutni različici opombe za opremo še niso prikazane ali jih ne moreš ustvariti.
V različici V2 je osredotočena pozornost na oznake. Ideja je, da tipične nastavitve ali pogoje ne skrivaš kot besedilo v posamezni opombi, temveč jih strukturiraš in jih ponovno uporabiš.
Primer:
Namesto opombe, kot je »pri močnem vetru Schothorn šola 2«, lahko ustvariš oznako, kot je Močno-veter-Schothorn-2, in jo nastaviš neposredno na vse jadrnice, kjer je ta nastavitev smiselna.
Drugo možnost je označiti pogoje, na primer Močno-veter, 20kn+, 15kn+, 10kn+ in tako naprej. Tako lahko v filtru hitro vidimo, katera nastavitev pri kateri hitrosti vetra dobro deluje. Oznake lahko tudi kombiniraš, na primer 20kn+ + Valovanje, če imaš na valovanju drugačno nastavitev kot na jezeru.
Prednost: preko filtrov najdeš ustrezne nastavitve veliko hitreje kot če so take informacije le v posameznih opombah.
Kljub temu vidim potrebo po klasičnih opombah. Polje za to je že pripravljeno, in obstoječe opombe iz High, Mid in Low so bili premaknjene tja. V enem od naslednjih posodobitev bom tudi prikaz in urejanje opomb ponovno dodal.
hvala za odgovor. Razlaga oznak je zanimiva, to sem še nič razumel. Bom preizkusil in sem radoveden, kje lahko uporabim oznake.
Beležke pri meni so specifične za jadrno plovbo in desko in rad zabeležim nastavitev stopala žagle, razširitev, kota žagle. Ker je Fjord brez stajanja in ni tudi plaže na lokaciji, morajo biti nastavitve čim bolj točne, spreminjanje na vodi je težko.
Še eno vprašanje, od tangente teme: kje vidim obstoječo moč vetra v novi različici?
Vidim točko, o kateri govoriš, in jo bom vključil v eno od naslednjih posodobitev.
Kar zadeva moč vetra, ta se trenutno ne prikazuje, vendar je nekaj, kar je načrtovano za prihodnost, kjer gre le za dokumentiranje moči vetra po dogodku in ne za napoved ali kaj podobnega.
Nova različica je osnova za številne ideje, ki bodo postopoma prihajale, tudi zahvala na povratnih informacijah tukaj