Az 1-es verzióban tudtam felszereléshez megjegyzéseket írni. Ezek azonban a 2-es verzióban is átkerültek. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a 2-es verzióban nem tudok új megjegyzéseket felvenni vagy a régieket módosítani. Ez így van-e, vagy van-e egy hely, ahol meg tudom nyitni, módosítani vagy bővíteni a felszereléshez tartozó megjegyzéseket?
igazad van: az Equipment jegyzetek jelenlegi verzióban még nem jelennek meg, illetve nem lehet újakat létrehozni.
A V2-ben először a Címkékre koncentrálok. A mögöttes gondolat, hogy a tipikus beállításokat vagy feltételeket ne rejtse el szövegként egyetlen jegyzetben, hanem strukturáltan újra felhasználhatóvá tegye őket.
Példa:
Ahelyett, hogy egy jegyzetben írnád, hogy “erős szél esetén Schothorn lyuk 2”, létrehozhatsz egy Erősszél-Schothorn-2 címkét, és ezt közvetlenül beállíthatod az összes vitorlán, amelyre ez a beállítás vonatkozik.
Másik lehetőség, hogy feltételeket címkézel, például Erősszél, 20kn+, 15kn+, 10kn+ stb. Így a szűrőben gyorsan láthatod, melyik beállítás melyik szélsebesség esetén működött jól. A címkéket kombinálhatod is, például 20kn+ + Wave, ha más beállítást használsz hullámhoz, mint tiszaszárnyra.
Előnye: a szűrők segítségével sokkal gyorsabban megtalálod a megfelelő beállításokat, mintha ezek az információk csak egyes jegyzetekben szerepelnek.
Mégis látom a klasszikus jegyzetek szükségességét. Ennek a mező már elkészült, és a High, Mid és Low-ból származó meglévő jegyzetek át lettek migrálva ide. A következő frissítések egyikével visszaadom a jegyzetek megjelenítését és szerkesztését is.
Köszönöm a választ. A címkék magyarázata érdekes, ezt addig nem értettem így. Kiszámolom és kíváncsi vagyok, hol használhatom a címkéket.
A jegyzetek nálam kifejezetten a vitorlázásra és a lapátozásra vonatkoznak, és szeretem feljegyezni a kormány lábának beállítását, a kiterjesztést és a kóbor hátat. Mivel a fiód nem állóvíz, és nincs part a helyszínen, a beállításoknak minél pontosabban kell megfelelniük, a vízen történő módosítás kockázatos.
Még egy kérdés, offtopic: hol láthatom a meglévő szélsebességet az új verzióban?
látom a gondolatot, és beépíteni fogom az egyik a következő frissítésekben.
A szélsebesség tekintetében ez eddig nem jelenik meg, de ez valami, amit a jövőben tervezünk, ahol az itt szóban forgó dolog csak a szélsebesség dokumentálása a tény után, és nem egy előrejelzés vagy hasonló.
Az új verzió az alapja sok ötleteknek, amelyek fokozatosan jönnek, köszönhetően a visszajelzésnek itt