Elhibázott Jibes statisztikák

Sziasztok, csapat!

A szoftver minden munkamenetemben megjelenített tévesen végzett lekerekítések száma nem tűnik helyesnek.
Nem vagyok egy kiváló lekerekítő, és nem is vitatom, hogy a lekerekítéseim nem minősülhetnek teljes tervezésnek, de nem sok lekerekítést téveszek el, a legtöbbet sikerül lezárnom és tovább haladni a vitorlázással.
Mi az a kritérium, amit a szoftver a tévesen végzett lekerekítések esetében használ?

Köszönöm,
Igor

Igor,

ha lehetséges, küldj egy GPX mintafájlt, hogy alaposabban megvizsgálhassam, mi lehet az oka.
E-mail: support@sunbits.de

A kimaradt jibes-nak csak azoknak kell lenniük, ahol a vízbe esel, tehát ha túl sok van, akkor meg kell néznem az adatokat, hogy mi lehet a probléma oka.

üdvözlettel

Egy e-mailt küldtem el egy friss munkamenet GPX-fájljával, ahol csak 1-et kihagytam, de az alkalmazás 6-at mutatott kihagyottnak. Köszönöm.

Néhány munkamenetben sokkal több sikeretlen gúrát látok, mint amennyit megpróbáltam. Úgy gondolom, ez akkor történik meg, ha a szárnyozás során egy habot élek, így akár 60 fokkal is megváltoztatom az irányt, majd visszafordulok az eredeti irányba. Az alkalmazás úgy tűnik, hogy azt gondolja, hogy gúrát próbálok.
Másik ‘hiba’ akkor jelentkezik, ha egy gúrában előfordulhat, hogy egy adathoz egy 3 csomó sebességet mutat, és ezt nemrepülő gúrának jelöli, pedig ez egy általános eltérés a GPS 1 másodperces időközönként rögzített adataiban.

Én is tapasztaltam, hogy amikor windsurfelés közben visszafordulok, az app ezt visszafordításnak veszi, pedig én nem is próbálok visszafordulni, csak előrefordulok :slight_smile: .
Talán lehetne javítani, hogy az app csak akkor tekintse visszafordításnak, ha lefelé a szél irányába fordulsz.
Üdvözlettel

Szia,
Nem kaptam egy e-mailt sem. Lehet, hogy újraküldenéd?

Szia,

Elküldhetsz egy GPX fájlt, hogy alaposabban megvizsgálhassam? support@sunbits.de

Mindenesetre a V2 kiadásakor tovább fejleszteném az algoritmust.

A második esetben, ha a GPS pontossága gyenge, az magyarázhatja, hogy miért helytelenek az adatok. Ugyanakkor, ha a pontosság rendben van, de a sebesség túl lassú, ez nem számít repülő csavarhoz.

Tudom, hogy a GPS problémákat okozhat, ha túl gyorsan és élesen fordulsz. Ez azonban jelenleg egy technikai korlát. Az is függ attól, hogyan tartod a telefonod a felvétel során. Kevesebb a valószínűsége, ha a felső karodon viseted, ahol tiszta a látás az égre.

Mindenesetre, ahogy mondtam, még tovább szeretném fejleszteni az algoritmusokat.

Ez értelmesnek tűnik?

hmmm, ha a támadásaid sikertelen dőléseknek számítanak, akkor szerintem nem megfelelő a szélirány.

Próbáltad már igazítani a szélirányt?