Spróbuj proszę zrobić tak: zamknij całkowicie aplikację (nie tylko w tle, ale z listy ostatnich aplikacji), a następnie uruchom ją ponownie. Czy sprzęt jest ponownie widoczny?
Aby zlokalizować błąd, potrzebuję dwóch doprecyzowań:
Czy zainstalowałeś aktualizację zaproponowaną przez WST przy uruchomieniu, czy ją zignorowałeś?
Po dodaniu deski TT, czy zniknął wszystek sprzęt (w tym ten, który właśnie dodałeś), czy tylko reszta (skrzydła, foil)?
Czy możesz również wysłać mi adres e-mail swojego konta w wiadomości prywatnej? Pozwoli mi to sprawdzić bezpośrednio po stronie serwera.
Hej,
Cóż, należę do tych starszych, którzy mają dziwny nawyk (jeśli wierzyć moim młodszym rówieśnikom) wyłączania telefonu na całą noc.
Nie wracałem na WST, żeby nie ryzykować pogorszenia sytuacji.
Dziś rano, po Twojej wiadomości, zajrzałem tam ponownie. Potwierdzam, że odzyskałem WSZYSTKO: stary sprzęt, ten nowy, który zapisałem ostatnim razem. Jest wszystko. Sprawdziłem 2 sesje (ostatnią i jedną starszą) i sprzęt jest poprawnie zapisany w sesjach.
wracając do Twoich pytań
1/ nie mam pojęcia, przyznaję, że przeczytałem pytanie zdecydowanie zbyt szybko. Wydaje mi się, że była to głównie informacja o najnowszej wersji.
2/ straciłem całą resztę. Deska TT, którą właśnie dodałem, cały czas była widoczna. Zniknął cały sprzęt wprowadzony wcześniej.
Dziękuję za tę szczegółową odpowiedź, jest bardzo pomocna.
Dobra wiadomość: Twój sprzęt nigdy nie zaginął po stronie serwera, pozostał poprawnie zarejestrowany na Twoim koncie i w Twoich sesjach. Zniknięcie w aplikacji było problemem z wyświetlaniem, a nie utratą danych.
Nie mogę jeszcze dokładnie określić przyczyny, odnotowuję ten przypadek, aby nadal go obserwować.