Gyenge minőségű adatok

Jó napot kívánok,

Van egy kérdésem: hogyan lehet javítani az adatminőséget?

Van egy Garmin Instinct 3 órám. Mire kite-olok, úgy van programozva, hogy az összes műholdat + multibandot használja.

és ennek ellenére az adatminőség minden alkalommal sajnálatos értékelést (legutóbbi vitorlázásomkor 4,7-es pontszámot) mutat. Elképzelésem sincs, hogy ez hogyan befolyásolja a WST által végzett elemzések minőségét.

A Garmin készüléked adatminőségének javításához néhány beállítás számít:

Felvételi intervallum: Állítsd 1 másodpercre (1 Hz). Ez a legfontosabb változtatás – ennél rövidebb intervallum jelentősen csökkenti a GPS-sáv felbontását.

Automatikus szünet: Tiltsd le. Az automatikus szünet megszakíthatja a GPS-felvételt a munkamenet közben, ami adatrészeket hoz létre.

Többsávos GPS: Engedélyezd, ha az órád támogatja. Robusztusabb jel, különösen zord körülmények között.

Műholdrendszer: Ha a Többsávos ki van kapcsolva, válaszd ki a régiódnak legmegfelelőbb rendszert:

• Európa: GPS + Galileo
  • Ázsia: GPS + Glonass
  • Máshol: A GPS + Galileo általában megbízható alapérték (globális lefedettség)

Úgy gondolom, megtaláltam, hol lehet beállítani a rögzítési gyakoriságot (bár nem vagyok benne biztos).
Már csak várnom kell egy következő navigációra, hogy ellenőrizzem, jól találtam-e :disguised_face:

Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságodat és a segítségedet :+1:

nálam ugyanez, most vettem egy Garmin Instinct 3 Solart

GPS + többsávos mód bekapcsolva

De a WST azt írja, hogy „Nagyon gyenge” :frowning:

Ellenőriznéd két beállítást a Garmin Instinct 3 készülékeden – ideális esetben is a általános rendszerbeállítások között, és azon az adott tevékenységprofilban, amit az STT-vel való nyomkövetéshez használsz:

1. A Rögzítési intervallum legyen 1 másodpercre állítva (nem „Intelligens” vagy „Automatikus”)
  2. Az Automatikus szüneteltetés legyen letiltva

Ezek a beállítások néha eltérnek az általános alapértelmezésektől és az egyéni tevékenységprofiloktól, ezért érdemes mindkét helyen ellenőrizni. Jelezd, ha ez változtat a minősítési értékelésen!

Végre megtaláltam a rögzítési intervallumot a menükben :hot_face:
Kipróbálom.

Az automatikus szüneteltetést nem találtam; nincs benne a beállítások menüjében sem a Waterspeed tevékenységtípusnál, sem a Windsurfing tevékenységtípusnál.

Megerősítem, hogy a diagnózis helyes… Az én értékelésem is „very poor”-ról 1.2-re, azaz nagyon jóra javult.

Ez egy kicsit a modelltől függ; nem minden beállítás van az Activity-n, néhány csak globális beállítás, néhány pedig duplikált.

ez volt az, most nagyszerűen működik.