Nieprawidłowe nagranie

Dzień dobry, niedawno wykupiłem abonament i moje dwie ostatnie sesje źle się zapisały. Zrobiłem sesję trwającą 3 godziny, a aplikacja zarejestrowała tylko 45 min, a wczoraj zrobiłem sesję trwającą 1 godzinę i zapisało się tylko 20 minut. Używam telefonu w etui pod pianką tak jak wcześniej i działało to bardzo dobrze.

Poza tym w momencie zapisywania czas sesji i kilometry są większe przed zapisaniem (wczoraj 44 km, a kiedy zapisuję, zmienia się to na 2 km).

Jest też kwestia tego, że zapomniałem hasła i nie mogłem skorzystać z opcji przypomnienia hasła, żeby je zmienić i zalogować się tutaj, więc podaję mój identyfikator navy_DarkWaves_0754, a adres e-mail jest prawidłowy.

Mam nadzieję, że moja wiadomość była jasna.

Miłego dnia, mam nadzieję na odpowiedź

Cześć,

Dziękuję za Twoją szczegółową wiadomość — oto kilka wskazówek, jak rozwiązać te problemy.

Skrócone sesje / nieprawidłowe kilometry Prawdopodobnie jest to problem z optymalizacją baterii Androida — te ustawienia są często resetowane po aktualizacji systemu. Czy możesz sprawdzić, czy aplikacja jest wyłączona spod wszelkich optymalizacji baterii? Ta strona zawiera instrukcje dla Twojego urządzenia: https://dontkillmyapp.com/

W kwestii kilometrów: czy widzisz 44 km podczas nagrywania, a dopiero 2 km po zapisaniu sesji? Jeśli tak jest, czy możesz wysłać mi oryginalny plik sesji na adres support@sunbits.de? W aplikacji: otwórz sesję → sekcja Info → ikona kotwicy → Pobierz oryginał. Podaj mi również Quality Score wyświetlany w tym samym dziale.

Logowanie / hasło Twoje konto jest zarejestrowane przez Google — w związku z tym nie ma hasła WindsportTracker. Musisz zalogować się za pomocą przycisku „Kontynuuj przez Google”. Funkcja „Zapomniałem hasła” nie ma w tym przypadku zastosowania. (Zanotuję tę uwagę — poprawię ten komunikat o błędzie, aby w przyszłości był jaśniejszy.)

Dzięki za pliki — udało mi się przeanalizować problem.

Nagrywanie działało prawidłowo przez całą sesję, ale sygnał GPS był nieobecny albo przez większość czasu bardzo słabej jakości, przez co zbyt niedokładne dane zostały odrzucone. Dlatego wyświetlana odległość jest tak mała.

Prawdopodobna przyczyna: neopren mocno blokuje sygnał GPS. Jeśli telefon był ułożony antenami w dół w etui, to dodatkowo pogarsza odbiór.

Aby uzyskać lepsze wyniki, idealna pozycja to na ramieniu (w górnej części ręki) albo w kieszeni na piersi, ale na zewnątrz neoprenu.

Logowanie Czy udało Ci się zalogować? Jeśli nie dostałeś e-maila do resetowania hasła, sprawdź folder spam — link jest ważny tylko 10 minut, więc być może trzeba będzie poprosić o nowy.

Dzień dobry,

Czy udało Ci się rozwiązać problem z połączeniem i poprawić odbiór GPS za pomocą podanych wskazówek?