Beállíthatom saját magam a foilsebességet?

Szia,

Évek óta felvételt készítek a munkameneteimről, és örülök a remek alkalmazásnak.

Az elmúlt néhány hónapban - talán azóta, hogy a Wingfoiling kategóriája lett - a tracker már nem ismeri fel a fordulatokat. Pl. 30 fordulatból 3-at tekintett sikertelennek. A többi fordulatot nem ismeri fel. A sikeresen elvégzett fordulatokat (powerhalsok) sem.

Itt olvastam, hogy sajnos nem tudom magam állítani a sárkány-/foil sebességet. Talán lehetne egy könnyű szélű foilozás kategória, 7 km/h sebességgel?

Örülök, ha a tracker újra felveszi a fordulatokat, és újra használhatom ezt a statisztikát, mint korábban, amikor Kite és Foil mód volt beállítva, és az jól / jobban passzolt a Wingfoilinghez.

Üdvözlettel,
Markus

Szia!

Köszönjük a nagyszerű visszajelzést!

Ha a neckszeletek már nem észlelhetők, az az lehet a hátterében, hogy a szélirány nincs megfelelően beállítva. Ezt a jobb felső sarokban található menüben tudod módosítani.

A szélfoilinghoz már van saját diszplinája: Lightwindfoil. Ha ezt választod, a lebegési küszöb ennek megfelelően lesz beállítva.

Azonban 7 km/h túl alacsony – alatta 10 km/h alatt jelenleg nem valós érték. Ez a fizikai tényezőkből adódik: a foileknek olyan nagyok kellene lenniük, hogy bőven adnak feszítőerőt, de ezzel egy időben túl sok ellenállást is generálnának. Ezért a „repülés” csupán szélenergia segítségével gyakorlatilag lehetetlen.

Az a benyomás, hogy korábban jutunk a lebegéshez, megtévesztő lehet. A pumpálás során fel-vagy-lemozgás keletkezik, amely rövid időre elegendő sebességet – általában több mint 10 km/h-t – generál ahhoz, hogy elegendő feszítőerőt nyújtson.

Ugyanakkor ezen a küszöbön valóban nem repülünk stabilan, hanem állandóan pumpálni kell. Ha van elég szél, 3–4 km/h-rel gyorsan gyorsulunk, és ez elegendő ahhoz, hogy stabilan repüljünk. Ha ezen az értéken alá esünk, újra aktívan pumpálni kell.

A Wingfoiling esetében is van külön diszplinája: Wingfoil – ez a legalsó a diszplinák listájában.

Ez így értelmes számodra?

Köszönöm a gyors választ - a szélirány beállítása megoldotta a problémát - köszönöm.

Logikus, hogy egy foilhoz alapsebességre van szükség, és 10 km/h már természetesen nagyon lassú egy egyenes úton. Ugyanakkor a nagy foilok csak jelentősen alacsonyabb sebességnél tapasztalnak folyáslebontást, és a gubbaszervezés során lehet, hogy lassabban is haladunk, és a gubbaszatokat repülve teljesítjük. Ahogy fentebb írtam, nagy foilommal néhány gubbaszom kiesik a statisztikából, ha a Wingfoiling disciplínát választom, de ha Kitesurfing (foillel) választom, akkor helyesen jeleníti meg őket. Lehet, hogy nem vagyok az egyetlen, akivel ez történik, vagy meg kell tanulnom gyorsabban repülni a gubbaszatokat.

Ismét köszönöm a kiváló appot, és legyen szép napod!
Markus

Szia,

egy lefutás ebben az esetben inkább nem játszik szerepet. Ez akkor következik be, amikor a mellékvállszög túl meredek – ez lényegesen független a sebességtől .

Az a sebesség, amire szükséged van ahhoz, hogy a foilod repüljön, állandó körülmények között relatív konstans .
Amikor repülsz, az az előnye, hogy szükség esetén még néhány centivel