Odkrywam V2 (przycisk trend)

Witaj,

:open_mouth: Jak wiele zmian od wersji V1. Zaraz Cię rozesmiam… zmiana telefonu + poważny uraz + mtétéo… jakiś czas temu odkryłem na swoim telefonie ikonę WST.

Coś mi to przypomina, ale nie przypomina mi nic, co znam. Skonfigurowałem, aplikacja automatycznie pobierała moje nawigacje z mojego (nowego) zegarka… więc zagrałem w tę grę.

Dziś okres próbny się kończy… sprawdzam dokładnie, do czego służy WST.

Uwielbiam możliwość sprawdzenia statystyk na ekranie komputera (w moim wieku rozmiar ma ogromne znaczenie​:ok_hand:)

Jestem nieco zawiedziony analizami globalnymi, zwłaszcza przyciskiem “trend”, który nic nie pokazuje… ale w pewnym momencie pojawia się wątpliwość. Postanowiłem wyciągnąć 60 śladów GPS (po jednym!) z innej aplikacji. Import tutaj jest super :ok_hand::ok_hand:

Wtedy analiza nabiera pełnego wymiaru :+1:, a przycisk trend wreszcie coś pokazuje :wink:

Dopiero po zarejestrowaniu się na forum (które stwierdziło, że moje konto już istniało) w końcu coś mi przypomina. Dobrze pamiętam tę “małą” aplikację (która musiała być wersją V1). Pozwól, że najpierw wysyłam wszystkie gratulacje za ogromną pracę, którą wykonałeś. To jeszcze bardziej motywuje mnie do zapłacenia za subskrypcję :+1:

Potem… właściwie chciałem zasygnalizować “mało sprzedażowy” charakter analizy w okresie próbnym. I w związku z tym przycisk trend mógłby potencjalnie zyskać na karizmie, gdybyś mógł dodać okres analizy (lata, miesiące, tygodnie).

Rozumiem, że tydzień nie ma zbyt dużego sensu… chyba że chodzi o pokazanie wartości analizy i zachęcenie ludzi do subskrypcji (podobnie jak w moim przypadku, przekręcenie to był upload trzech lat kitefoil, żeby zobaczyć, jak to wygląda)

Jeszcze raz, otrzymuj wszystkie gratulacje za świetną pracę, którą wykonałeś. Ewolucja jest naprawdę fenomenalna.

PS: mała dodatkowa prośba o modyfikację = czy mógłbyś uczynić rok niewymaganym dla wyposażenia?

To nie jest dla mnie ważny kryterium, z drugiej strony, zrywam sobie kłębek włosów za każdym razem, gdy próbuję odnaleźć, kiedy kupiłem dane wyposażenie. Jeszcze mogę odnaleźć daty zakupu, ale nie mam pojęcia, kiedy wyposażenie zostało wprowadzone do użytku, kiedy kupuję (na przykład) używany kite.

Cześć,

dziękuję za opinię i miłe słowa. To motywuje i bardzo pomaga w podejmowaniu decyzji o tym, nad czym pracować dalej.

Masz rację co do trendów. Jeśli nie ma jeszcze wystarczających danych, aplikacja obecnie po prostu nie pokazuje nic, co jest mylące. Muszę dodać wyraźną informację, aby użytkownicy rozumieli, że potrzebne są więcej danych, zanim będzie można wyświetlić trend. Dzięki za zauważenie tego.

Co do roku i miesiąca: jeśli wybierzesz pojedynczy rok w filtrze u góry, trend będzie obliczany tylko dla tego konkretnego roku.

W sprawie obowiązkowego pola roku: jest ono wymagane, ponieważ rok jest jednym z kluczowych atrybutów wyświetlanych na liście wyposażenia. Jeśli nie znasz dokładnego roku, możesz po prostu użyć roku, w którym kupiłeś sprzęt. Jeśli rok w ogóle nie ma dla Ciebie znaczenia, możesz również użyć stałej wartości, np. 2000, po prostu dla zachowania spójności.

Czy to byłyby dla Ciebie sensowne rozwiązania?