Nie można dodać skrzydeł i deski po zaimportowaniu trasy Strava

Witaj,

Podczas importowania śladu .gpx z Stravy do Windsporttracker nie mogę dodać żadnego żagla ani deski.
Po kliknięciu przycisku “add” nie pojawia się lista, jak zwykle.

Czy istnieje rozwiązanie?
Dziękuję

Théo

Witaj Théo,

Co dokładnie chcesz powiedzieć? Chodzi o to, że nie możesz przypisać materiału dla sesji, które zaimportowałeś? A tylko dla tych, które początkowo zaimportowałeś ze Strava?

Jak próbujesz dodać materiał? Po prostu klikasz na puste miejsce na materiał czy najpierw przechodzisz do pinezki “edytuj”?

Czy możesz zrobić kilka zrzutów ekranu, jeśli to konieczne, i jeśli to możliwe, wysłać taki plik GPX na adres support@sunbits.de?

Dziękuję bardzo.
Pozdrawiam
Matthias

Tak, to prawda, nie mogę przypisać sprzętu do zaimportowanych sesji.

OK, to nie dlatego, że rysunek został zaimportowany, ale dlatego, że jeszcze nie ma materiału.

W tym celu wróć do głównego ekranu (gdzie wymienione są wszystkie twoje rekordy). W prawym dolnym rogu znajdziesz ikonę dla materiału. Kliknij ją, aby uzyskać dostęp do listy materiałów.
Tam możesz teraz dodać materiał, klikając symbol “plus”.

Następnie możesz przypisać/wybrać ten materiał w swojej sesji.

Czy to pomaga?

Zarejestrowałem swój sprzęt już dawno temu. Problem nie leży po stronie tego.

hm, czy mógłbyś zrobić zrzut ekranu listy macierzy.
I który sport wybrałeś w ustawieniach? Windsurfing, kitesurfing czy oba?

Zrobiłem film, korzystając z tego linku. https://youtu.be/l9c_WT4-vv8
Myślę, że problem wynika z wybranej dyscypliny w ustawieniach kitesurf/windsurf.

Ah, dziękuję bardzo.

W aplikacji rzeczywiście występuje błąd. Zamierzam go naprawić.

W międzyczasie, zanim naprawię błąd, aby poprawnie zarządzać aktualnymi sesjami, musisz wykonać następujące czynności.

Przejdź do ustawień i wybierz oba sporty. Czyli windsurfing i kitesurfing.

Teraz otwórz sesję. Możesz teraz ustawić sport dla tej sesji u góry, jeśli zmienisz na kitesurfing, zobaczysz wtedy dyscypliny kitesurfing i będziesz również mógł wybrać swój sprzęt do kitesurfing.

Proszę mnie wybaczyć, naprawię błąd jak najszybciej.

Dziękuję bardzo za całą Twoją pracę! :+1::slightly_smiling_face:

Błąd został naprawiony w najnowszej aktualizacji.