Pontatlan Halsen-adatok és Strava

Sziasztok, ma kipróbáltam az appot szörfözés közben.
Pixel Watch 4 órám van, és minden engedélyt megadtam. A helyhozzáférést is „mindig” engedélyeztem.
A követés szerint rengeteg perdülést csináltam, pedig valójában egyetlenegyet sem, csak lassú fordulásokat.

A pulzusomat is furcsán rögzítette. Ez a Strava appal jobban működött, ahogy a kcal kiszámítása is.

A GPX 1.1 fájlt importáltam a Stravába.

Be tudok még állítani valamit, hogy megoldódjon ez a perdülésekkel kapcsolatos probléma?

Ha további információra van szükségetek, szóljatok nyugodtan.
Még ha az adatok nem is annyira pontosak, valószínűleg előfizetek majd, de még folytatom a tesztelést. :slight_smile:

Nagyon köszönöm, üdv
Omar

köszi a visszajelzést!

A halzolás felismerése a széliránytól függ, amelyet az alkalmazás automatikusan lekér egy időjárási szolgáltatástól — ezek az adatok azonban nem mindig pontosak. Az edzés után az időjárás-szerkesztőben manuálisan korrigálhatod a szélirányt. Miután beállítottad, nézd meg, hogy pontosabb lett-e a manőverek felismerése. Ha továbbra sem működik jól, sokat segítene, ha megosztanád az eredeti edzésfájlt — kérlek, küldd el a support@sunbits.de címre.

A pulzusméréssel kapcsolatos probléma már ismert, és dolgozom a megoldásán. Úgy tűnik, összefügghet azzal, mennyire szorosan viseled az órát edzés közben — legközelebb érdemes lehet szorosabbra húzni.

köszi, hogy elküldted a fájlt!

Megnéztem a menetet. Az a gond, hogy az olyan lassú manővereknél, mint a tieid, egy szél felőli forduló GPS-nyomvonala geometriailag nagyon hasonlít egy perdülésére — mivel lassan fordulsz szél felé, a fordulópont pedig nem szél felé, hanem szél alá kerül. Emiatt nagyon nehéz automatikusan megkülönböztetni a kettőt.

Ez az alacsony sebességű windsurf menetek ismert korlátja, és jelenleg nincs rá egyszerű megoldásom.

Ma nagyon szorosan hordtam az órát. Még szorosabban, mint a legutóbbi Strava-edzésen. És akkor a Strava végig megfelelően követte a pulzusomat.

Tényleg nagyon szűken vettem a fordulót. Emiatt mindig teljesen lelassultam. Közben előfordulhatott, hogy 0,5–1 métert sodródtam szél alá, mire megálltam, aztán mentem tovább.

A legutóbbi, Stravával rögzített menet térképén tényleg látok néhány perdülést is.

Már dolgozom rajta. A javítás várhatóan bekerül a következő, szeptemberre tervezett frissítésbe. Szólok majd.

Van még egy feltételezésem, ezt ma le is tesztelem. A vízzár mód nem működik. Ha magán az órán kapcsolom be, akkor az app használata közben a kijelzőm is Always On módban marad. Ezt csak a session vége felé kapcsoltam be, és onnantól kezdve úgy tűnik, már rendesen követte az adatokat. Szóval az órán alapból ki van kapcsolva az Always On, és az app csak attól kezdve maradt Always On módban, hogy magán az órán bekapcsoltam a vízzár módot.

Igen, nagyon úgy néz ki. Tehát az Always On funkció a lényeg, illetve Always On módban kell lennie ahhoz, hogy mérje a pulzust.

Beállítás az órán: Always On kikapcsolva
Beállítás az alkalmazásban: Always On bekapcsolva

Az alkalmazás viszont nem kapcsolja vízzár módba az órámat. Ez hibásan működik. Megjelenik az animáció, de az óra továbbra is kezelhető. Ezután kikapcsol a kijelzőm, mert az alkalmazás csak akkor marad Always On módban, ha be van kapcsolva a vízzár mód.
Ha közvetlenül az órán kapcsolom be a vízzár módot, akkor az alkalmazás is Always On módban marad.
Always On módban most már folyamatosan mérte a pulzusomat is.

Tehát két probléma van:
Az alkalmazás nem tudja bekapcsolni a vízzár módot a Pixel Watch 4 órámon.
A pulzust csak Always On módban méri.

A vízzárat Wear OS alatt nem lehet alkalmazásból aktiválni. A Wear OS ezt nem engedélyezi, ezért az alkalmazás csak arra figyelmeztet, hogy neked kell bekapcsolnod. Ehhez tartsd lenyomva a koronát, amíg rezegni nem kezd, majd engedd el, görgess lefelé a menüben, és válaszd ki a Vízzár lehetőséget.

Az Always On mód az alkalmazásban is bekapcsolható, ehhez azonban utána újra kell indítani az alkalmazást: be kell zárni, el kell távolítani a legutóbb megnyitott alkalmazások közül, majd újra el kell indítani. Az alkalmazás Always On módja azonban másképp működik: a képernyő folyamatosan bekapcsolva marad, ezért jobban meríti az akkumulátort, mint az óra saját módja. Sajnos ezt sem lehet másképp megoldani, mert a Wear OS nem engedélyezi.

Az Android & WearOS 2.0.25 elérhető.

Átvitel Watch → Android irányban
Az átvitel állapota mostantól közvetlenül az órán jelenik meg (átvitel nem történt / átvitel folyamatban / sikeres átvitel). Az adatok az átvitel után még 7 napig tárolódnak az órán, és már nem törlődnek azonnal — így ha valaki véletlenül törölt egy sessiont Androidon, azt újra át lehet vinni.

Pulzus
Javítottuk azt a bugot, amely miatt a pulzus csak akkor rögzült folyamatosan, ha a képernyő végig aktív volt.

Köszönet mindenkinek, aki segített a hibák reprodukálásában és bejelentésében!