Ezen a napon 47 halzolást csináltam, ami önmagában nem szokatlan, de ami sajnos még mindig ritkaságnak számít:
A siklásban végrehajtott halzolások. Ezen az örömteli napon 5 olyan halzolásom volt, amelyeknél a fordulás után biztosan továbbra is siklásban maradtam, és a manőver további részében is végig siklottam.
Sajnos a mentés után nem találtam egyetlen (Összes halzolás / Siklás) bejegyzést sem.
A nap folyamán sok szakasz átfedte egymást, ezeket találtam, amelyeknél meglehetősen
biztos lehetek benne, hogy siklásban végrehajtott halzolásról van szó.
Csak akkor kerül rögzítésre, ha az ember 16 km/h-nál gyorsabban halad?
definitív jó úton jársz! A siklásban végrehajtott halzolások algoritmusa a sikláson alapul – szörfözésnél a küszöbérték körülbelül 18 km/h, némi toleranciával a GPS pontatlansága miatt. A képernyőképen látható halzolásnál 15,9 km/h-s sebesség látható, ez sajnos éppen a küszöb alatt van.
A jó hír: már a határon vagy. Néhány tipp, hogy gyakrabban fölötte maradj:
Nagyobb sebesség a halzolás előtt – minél gyorsabban mész bele, annál nagyobb tartalékod lesz
Nagyobb ív – így a deszka tovább marad siklásban
Ne siess a vitorla átváltásával – ha lendülettel érkezel, több időd lesz rá
A képernyőképen úgy tűnik, hogy a vitorla átváltásakor túl erősen fordulsz szél felé – ez lefékezi a menetet, és éppen azt a sebességet veszi el, amire szükséged van.
Még egy kérdés: milyen eszközzel rögzíted az adatokat, és hol viseled? Ez szintén befolyásolhatja a mért értékeket.
Sok sikert – biztosan hamarosan meglesz az első tisztán rögzített, siklásban végrehajtott halzolásod!
A telefonomon rajta van a WST App, a telefon pedig be van csavarva egy vízálló tasakba és egy fagyasztózacskóba, arra az esetre, ha a tasak mégis felszívott vizet.
A mentőmellényem belső oldalába varrtam egy szövetfazéket, amibe a telefon kerül.
Üdv: 1891
A pozíció sajnos nem ideális – a felhajtóerő-mellény belső zsebében a telefon nincs szabad rálátással az égről, és a mellény maga is továbbto vob a GPS-Jointkönye…”} przyn. (Azart Emí konkrétabban: … ) Le? I short. Do avoid other language. Let’s craft correct: