A Gybe számlálók nem tűnnek helyesek

Nagyon szeretem az alkalmazást. Nagyon egyszerű használni, és különösen örülök a különböző vitorlázási típusoknak.

De azt vettem észre, hogy a gyökeres számlálók kissé alacsonyaknak látszanak. Például az utóbbi munkamenetben több mint 20-at tettem, amit a vitorlázási pályák is megerősítenek, de csak 3-at számláltak fel.

Mi lehet a probléma oka?

Úgy gondolom, hogy (részlegesen) megtaláltam a választ. Egy német nyelvű bejegyzést találtam, és miután lefordítottam, rájöttem, hogy van egy kézi szélirány funkció, amelyet használtam, és ez megoldotta a problémát. Az alkalmazás azt hitte, hogy a szél nyugatból érkezik, pedig valójában keletről jött.

Szeretnék kérni egy fejlesztést. A szélirány beállítása helyett, ami elég munkás, lehetne közvetlenül megadni az ángulust, vagy még jobb lenne, ha egyéni vezérlővel húzhatnám a mutatót a kompás körül?

Köszönöm

Hasonló problémát tapasztalom, lehet, hogy a gybesek 100%-át is eltalálom, de a statisztikák mégis magas százalékos kudarcot mutatnak

Ugyanaz a problémám van

Szia, igen, ez a megfelelő módja annak. És a kérése az, ami a V2-vel hamarosan érkezik :slight_smile:

kérem ellenőrizze a szél irányát. ezt a polar diagramot lejjebb görgetve láthatja. a lila vonal mutatja a szél irányát. ha megnyitja a jobb felső menüt (3 pont), ott találja az opciót a szél irányának beállításához. működik ez?

Kérlek ellenőrizd a szélirányt is, az utasítások a szövegben korábban szerepelnek.

Majd legközelebb megpróbálok, üdvözletem

Próbáltam, és nem működött.
A szélirány, amit az alkalmazás mutatott, valójában elég pontos volt, de kis mértékben módosítottam, hogy lássam a hatását. A gyaloglás statisztikái még mindig helytelenek, ma csak egyet hagytam ki, de az alkalmazás szerint hatat. Van más javaslatod?

Szia,

ha a jibe statisztikák még mindig nem helyesek.

Milyen eszközt használtál a munkamenet rögzítésére?

Néha előfordulhat, hogy ha a adatpontok túl kevés, a kiszámítás nem működik.

Ha szeretnéd, elküldhetsz egy fájlt (GPX), hogy megvizsgálhassam, mi a probléma, és talán megoldást tudok nyújtani.

Szia Matthias,

Csatolva küldöm a GPX fájlt egy közelmúltbeli mérkőzésről, ahol szerintem több mint 15 gybet tettem, de a Windsport 8-at vagy 7-et jelezett, miután kézzel átszámoltam a szélirányt.

Régi Sony Aqua telefonomat használom, amely vízhatlan táskában van a búvalövetben. Visszatekintve a korábbi mérkőzésekre, néha a számláló helyes, más esetekben alacsony (talán akkor, ha lassabban haladok?), és mindig ugyanazt a telefont használom.

Köszönöm

Paul

Szia Paul,

Köszönöm a fájl küldését. Áttekintettem, és ezeket találtam:

• Összesen 19 giccs
  • 2 repülő giccs
  • 9 nem repülő giccs
  • 8 sikertelen giccs

Ezek a számok pontosnak tűnnek a térképen és a sebességgráfon alapulva.

A térképen, amikor a szín fehér, az azt jelzi, hogy már nem repülsz. Ez azt jelenti, hogy ha a szín a giccs végén fehér, akkor nem számít teljesen repülőnek (vagy síkúton haladónak). Továbbá, ha a fehér vonal nem sima kört alkot, hanem több irányba is elindul, ez általában egy sikertelen giccsre utal. Habár ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a vízbe estél, erősen arra utal, hogy valószínűleg vesztetted a lendületet, ezért sikertelen giccsnek minősül.

A sebességgráf tovább megerősíti ezt a viselkedést. Láthatod, hogy amikor a sebesség a zöld vonal alá csökken (ami a minimális sebességedet jelöli a repüléshez vagy síkúton haladáshoz), már nem számít repülő giccsnek. Ha a sebesség majdnem nullára csökken, akkor sikertelen giccsnek minősül.

A tisztázás kedvéért, egy teljes síkúton haladó vagy repülő giccs megköveteli, hogy a minimális sebességedet fenntartsd a teljes giccs során. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 10 métert kell utaznod a fordulat előtt és 10 métert a fordulat után is, miközben még síkúton haladsz vagy repülsz. Egyszerűen csak a másik irányba fordulni, majd megállni nem számít; tovább kell síkúton haladnod vagy repülnöd 10 métert, hogy repülő/síkúton haladó giccsnek legyen rögzítve. Ha nem tartod fenn a sebességed, akkor vagy nem repülő/síkúton haladó giccsnek, vagy, teljes megállás esetén, sikertelen giccsnek számít. A 10 méteres távolsággal kapcsolatos szabályok akkor is érvényesek, ha nem síkúton haladsz.

Értem, hogy egy teljes síkúton haladó giccs elérése kihívást jelent, de a cél az, hogy segítsen a technikádra összpontosítani, hogy javíthass.

Emellett észrevettem néhány pontossági csökkenést a felvételekben. Ez kapcsolódhat ahhoz, ahogy a telefonodat hordod. Ha a vízruha belsejében van, a 3-5 mm neoprén akadályozhatja a jelzést. Ideális esetben a telefonodat a felső karodon kell viselned. Ott a jel általában jobb, mivel kevesebb akadály van a fölé, és a felső karod kevesebb mozgást és rezgést tapasztal, mint a kezed.

Ez értelmesnek tűnik?

Szia Matthias,

Igen, a számítások és kritériumok teljesen értelmeseknek tűnnek. Valójában, már el is végeztem egy fol gyűböt, és visszapattanva a vízről a követő sokkal nagylelkűbbnek bizonyult, és egy plános gyűbnek számított. De én elfogadom!

Újra megvizsgálva a statisztikákat, úgy tűnik, a követő helyesen számolta ki a gyűbök számát. Biztos voltam benne, hogy hibásak, de visszagondolva rájöttem, hogy pontosan számolta őket. Csatoltam egy munkamenetet, ahol nem voltak helyesek, de ez valószínűleg a lassú sebesség, a pontatlan irányítás és a telefon kombinációja miatt van.

Korábban a telefont a karomon viseltem, de aztán rájöttem, hogy túl könnyű megsérteni a vízálló tokot, ha így van kitéve. Talán frissítenem kell egy Garminra!

Szeretem a programot, mindenesetre. Minden vízi sportot lefedi, amit csinálok.

Üdvözlettel

Paul

Szia,

A visszaverődés rendben van a foilinghez.

A képernyőképen alapulva nem sokat mondhatok, de úgy néz ki, hogy több jel is elveszett vagy túl kevés az előzetes pontossága, mivel látható néhány egyenes vonal. Ez lehet az oka annak, hogy a jibe számláló helytelen.

Mindenesetre a V2 kiadás után tovább fejleszteném az algoritmust.

Nagyon köszönöm a visszajelzést :slight_smile: