Szia Paul,
Köszönöm a fájl küldését. Áttekintettem, és ezeket találtam:
- Összesen 19 giccs
- 2 repülő giccs
- 9 nem repülő giccs
- 8 sikertelen giccs
Ezek a számok pontosnak tűnnek a térképen és a sebességgráfon alapulva.
A térképen, amikor a szín fehér, az azt jelzi, hogy már nem repülsz. Ez azt jelenti, hogy ha a szín a giccs végén fehér, akkor nem számít teljesen repülőnek (vagy síkúton haladónak). Továbbá, ha a fehér vonal nem sima kört alkot, hanem több irányba is elindul, ez általában egy sikertelen giccsre utal. Habár ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a vízbe estél, erősen arra utal, hogy valószínűleg vesztetted a lendületet, ezért sikertelen giccsnek minősül.
A sebességgráf tovább megerősíti ezt a viselkedést. Láthatod, hogy amikor a sebesség a zöld vonal alá csökken (ami a minimális sebességedet jelöli a repüléshez vagy síkúton haladáshoz), már nem számít repülő giccsnek. Ha a sebesség majdnem nullára csökken, akkor sikertelen giccsnek minősül.
A tisztázás kedvéért, egy teljes síkúton haladó vagy repülő giccs megköveteli, hogy a minimális sebességedet fenntartsd a teljes giccs során. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 10 métert kell utaznod a fordulat előtt és 10 métert a fordulat után is, miközben még síkúton haladsz vagy repülsz. Egyszerűen csak a másik irányba fordulni, majd megállni nem számít; tovább kell síkúton haladnod vagy repülnöd 10 métert, hogy repülő/síkúton haladó giccsnek legyen rögzítve. Ha nem tartod fenn a sebességed, akkor vagy nem repülő/síkúton haladó giccsnek, vagy, teljes megállás esetén, sikertelen giccsnek számít. A 10 méteres távolsággal kapcsolatos szabályok akkor is érvényesek, ha nem síkúton haladsz.
Értem, hogy egy teljes síkúton haladó giccs elérése kihívást jelent, de a cél az, hogy segítsen a technikádra összpontosítani, hogy javíthass.
Emellett észrevettem néhány pontossági csökkenést a felvételekben. Ez kapcsolódhat ahhoz, ahogy a telefonodat hordod. Ha a vízruha belsejében van, a 3-5 mm neoprén akadályozhatja a jelzést. Ideális esetben a telefonodat a felső karodon kell viselned. Ott a jel általában jobb, mivel kevesebb akadály van a fölé, és a felső karod kevesebb mozgást és rezgést tapasztal, mint a kezed.
Ez értelmesnek tűnik?