Egy telefonos hiba miatt sok nem biztonságolt Windsport Tracker fájlt vesztettem el. Mivel egyaránt egy Garmin Fenix 5-es órával is követem a tevékenységeimet, a problémás munkamenetekhez tartozó gmx fájlokat exportáltam a Garmin Connectből, és importáltam a Windsport Trackerbe. Ez az egyes munkamenetek esetében problémamentesen működik, azonban a havi statisztikában nem jelenik meg Vmax érték (azonban az egyes munkameneteknél igen).
Például 2020-ból 9 munkamenetét exportáltam a Garintól, de ott is a VMax továbbra is 0-ként jelenik meg. Ugyanez vonatkozik az átlagos sebességre is.
Sajnálom, hogy elveszítetted a munkameneteidet. Hogy ez a jövőben ne történjen meg, már létezik egy megoldás a 2-es verzióban, amely jelenleg fejlesztés alatt áll.
A Garmin munkamenetekkel kapcsolatban.
A probléma az, hogy a Garmin GPX exportjában sajnos nincsenek sebességi értékek. A sebességet ezért ki kell számítani. Ez a számítás azonban elég pontatlan, vagy legalábbis nem maga a számítás, hanem az eredmények.
Hogy a statisztika ne befolyásolja a potenciálisan teljesen helytelen értékeket, úgy döntöttem, hogy ezeket a kiszámított sebességeket nem használom a statisztikában. Zavaró lenne például, ha ott 80 km/h érték jelenik meg, és így a teljes statisztika értéktelenné válik.
A 2-es verzióban a Garmin probléma is megoldódik.
Addig egy ideiglenes megoldás létezik.
Ehhez a Garmin-ból ki kell exportálnod az eredeti fájlokat. Lehet, hogy egy ZIP archívum lesz, ezt ki kell csomagolnod, amíg meg nem kapod a FIT fájlt.
A https://www.gpsbabel.org weboldalon a FIT fájlt GPX fájlba tudod konvertálni, ebben az esetben a sebességek is exportálva lesznek a GPX fájlba, és így használhatók a WindsportTrackerben.
Ez összetettebbnek hangzik, mint amilyen valójában, ha egyszer megcsináltad, utána gyorsan megy.
Ha nem túl sok munkameneted van, ez jelenleg egy megoldás.
Igen, nagyon szépen köszönöm. Ez segített (eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogyan kell megvalósítani).
A GPSBabel első ránézésre nem tűnt túl magától értetődőnek, és kis próbálkozásra volt szükség. Itt van egy rövid útmutató, ha valaki más is ezzel a problémával küszködik:
Az eredeti Garmin fájl exportálása
A fájl kicsomagolása
A GPX-fájl exportálása is a Garminról
A GPSBabel-ben a bemenetként a FIT kiválasztása és a kimenetként a Garminról exportált GPX-fájl kiválasztása.