Sesje kiedyś przesyłały się automatycznie z Garmin. Dziś nie działało, więc rozłączyłem, a następnie próbowałem ponownie połączyć się z Garmin, ale otrzymałem błąd od Garmin: “Wystąpił błąd. Nie udało się nadać tej aplikacji uprawnień, o które prosiłeś.”
Witam,
czy mógłbyś spróbować jeszcze raz?
Przetestowałem to na swoim koniec i synchronizacja działa zgodnie z oczekiwaniami. Czasami może wystąpić krótkie opóźnienie — albo po naszej stronie, albo jeśli Garmin ma tymczasowe problemy. W takich przypadkach synchronizacja może nie nastąpić natychmiast.
Zazwyczaj nie jest wymagana żadna akcja. Sesje, które nie zostały pomyślnie zsynchronizowane, są automatycznie ponawiane po pewnym czasie. Zaczekanie chwili i ponowne sprawdzenie później zazwyczaj rozwiązuje problem.
Jeśli mimo to po pewnym czasie nadal nie będzie synchronizacji, daj nam znać, a przyjrzymy się temu uważniej.
Rozłączono, a następnie ponownie połączono. WST zgłasza sukces w trakcie procesu, ale Garmin twierdzi, że jest połączony z WST, ale WST mówi „Nie połączono”.
Jeśli zobaczyłeś ekran sukcesu na WST, a Garmin twierdzi, że jest połączony, najprawdopodobniej jest to problem z pamięcią podręczną.
Po prostu zamknij aplikację (przeciągnij ją poza ostatnio używane aplikacje) i otwórz ją ponownie.