W wersji internetowej istnieje opcja połączenia z Garmin. Śledzę moje sesje w Windsporttracker i w Garmin. Czy sesje zostaną podwójnie zaimportowane po aktualizacji do wersji V2 i aktywacji połączenia z Garmin?
W wersji V2 w Twoim przypadku będą widoczne dwie sesje w dzienniku. Jedna zarejestrowana przez telefon, a druga przez Garmin.
Połączenie z Garmin sprawia, że jeśli coś jest rejestrowane przez Garmin, zostanie to automatycznie przesłane do Windsporttracker. Obie sesje można odróżnić, ponieważ w sekcji informacji napisano, z jakiego źródła pochodzą dane. Dodatkowo, przy istniejącym połączeniu z Garmin, można ustawić, która dyscyplina sportowa ma być automatycznie przypisana, oraz które sesje mają być importowane (na przykład można wykluczyć inne aktywności, takie jak bieganie czy jazda na rowerze, z importu do WST).
Czy to pomaga?
Dziękuję za szybką odpowiedź. Jeszcze nie do końca połączyłem obu zdań:
“Połączenie z Garmin sprawia, że gdy coś jest nagrywane przez Garmin, zostaje to automatycznie przesłane do Windsporttracker.” i
“Dodatkowo, przy istniejącym połączeniu z Garmin, można określić, którą dyscyplinę sportową ma być automatycznie przypisana, oraz które sesje mają być importowane (na przykład można wykluczyć inne aktywności, takie jak bieganie, jazda na rowerze itp., z importu do WST).”
Czy import rozpoczyna się automatycznie, czy mogę najpierw wybrać opcje, co chcę importować? Wtedy mogę też wykluczyć windsurfing, czy nie?
Jeśli połączenie Garmin zostanie skonfigurowane, import zawsze rozpoczyna się automatycznie.
Jeśli połączenie Garmin zostanie skonfigurowane, można tam dla wszystkich przyszłych importów automatycznych ustawić, do której dyscypliny sportowej mają być automatycznie przypisane importy. Również można ustawić filtr, który importuje tylko sesje z Garmin, które pasują do filtru.
Jeśli chcesz rejestrować swoje sesje windsurfingowe tylko w Garmin, ale nie w WST, po prostu nie konfigurujesz żadnego połączenia Garmin.
Połączenie Garmin jest potrzebne tylko wtedy, gdy chcesz automatycznie importować sesje nagrywane za pomocą urządzenia Garmin do WST. Bez tego automatycznego importu trzeba zawsze najpierw wyeksportować dane przez stronę internetową Garmin, a następnie ponownie zaimportować rozpakowany plik zip (V2 obsługuje format pliku Garmin FIT).
Co dokładnie chcesz osiągnąć?
Tylko w WST z WST.
Tylko w Garmin z Garmin.
lub:
W WST z WST.
i dodatkowo
Z Garmin i przesłać do WST?
Dziękuję za szybką i szczegółową odpowiedź. Przede wszystkim rejestruję swoje sesje w Windsporttrackerze (super aplikacja, przypominam), Garmin służy jako backup w razie awarii telefonu, do bezpośredniego odczytu np. maksymalnej prędkości już podczas sesji oraz kilku wartości, których V1 jeszcze nie dostarczał. Ale prawdopodobnie tego ostatniego nie będę już potrzebować z V2. Czekam na nową aplikację i jestem ciekawy, co jeszcze lepiej potrafi niż obecna.
Importowałbym tylko pojedyncze sesje, jeśli rekord WspT. by się nie udał. Chodziło mi tutaj tylko o to, żebym nie niechcący nie zduplikować sesji. Na to pytanie odpowiedziałeś szczegółowo i doskonale wyjaśniłeś moje wątpliwości. Dziękuję za to
.