Witaj,
Naprawdę uwielbiam Twoją aplikację, ale używałem telefonu w “wodoszczelnej” torbie, a nie uniknęło się tego, że coś złego się stało z moim telefonem. Ostatnio kupiłem zegarek GPS Garmin Instinct i wyeksportowałem plik gpx z aplikacji mobilnej Garmin Explore do Twojej aplikacji Windsport Tracker. Windsport Tracker stwierdził, że zaimportował i zaktualizował sprzęt oraz statystyki, ale data i godzina sesji śledzenia to 1 grudnia 1969 roku, a nie ma żadnych danych, ścieżki ani mapy. (Zobacz załączony zrzut ekranu) Czy są znane problemy z importowaniem ścieżek gpx z Garmin czy możesz dać mi jakieś wskazówki?
Dziękuję! Rob
Cześć,
Przepraszam, że masz problem z wodoszczelna torbą. Porozmawiam z nową firmą o tym, co oferują, i przedstawię swoje pomysły na to, jakiego rodzaju wodoszczelne torby potrzebujemy i jak mogą być zbudowane. Zobaczymy, co się stanie.
Wróćmy do Twojego pierwotnego pytania.
W ciągu ostatniego miesiąca nastąpiła zmiana po stronie Garmin, która spowodowała pewne problemy. Możesz spodziewać się aktualizacji do piątku (już czeka w sklepie Google Play na zatwierdzenie przez Google). Ale brzmi to jak inny problem.
Czy możesz spróbować sposobu, który wyjaśniłem w tym poście: How to use data from Garmin devices
Jest to nieco lepsze rozwiązanie niż wersja Garmin GPX. W przyszłości aplikacja będzie bezpośrednio obsługiwać Garmin.
I jeśli to możliwe, czy mógłbyś wysłać mi plik GPX oraz odpowiadający mu plik FIT z jednej sesji na adres: support@sunbits.de, aby mógłem dokładniej zbadać, co powoduje problemy.
Dziękuję
Pozdrawiam
Matthias
Witaj Matthias,
Zwracałem zegarek Garmin Instinct, ponieważ ma pewne ograniczenia - brak możliwości instalacji aplikacji Connect IQ/3rd party, ograniczona pamięć itp. Widziałem w twoim innym poście, że używasz zegarków Locosys GW-60 i Garmin Fenix, a także wspomniałeś, że zegarki Samsung Galaxy działają. Mogę dostać dość dobrą cenę na Galaxy 3 i Garmin Fenix 5. Czy Galaxy będzie działać bezproblemowo od razu po wyjęciu z pudełka, bez potrzeby konwersji FIT do GPX itp? Dzięki, Rob
Witaj Rob,
Galaxy będzie działać bez problemu. Minusem jest to, że znam tylko aplikację Samsung Health jako tracker z eksportem GPX. A z Galaxy Watch 4 Samsung przełączy system operacyjny na Androida, więc nie spodziewałbym się wielu aktualizacji w przyszłości dla modelu 3.
Może warto poczekać na dobrą ofertę na model 4 lub użyć Fenix 5. Ja sam mam Fenix 6, więc ta obejście z transformacją plików FIT powinno być naprawione w przyszłości.
Jeśli uprawiasz również inne sporty i często wchodzisz do wody, szczególnie wodę słoną, polecałbym Fenix. Są one przeznaczone właśnie do tego i mają wiele ciekawych i dokładnych danych. Ponadto są zrobione na długo. Galaxy ze swoją ekranem dotykowym i obracającą rączką, nie jestem pewien, jak długo przetrwa sesje w wodzie słonej.
Coros również mają świetne zegarki, myślę, że również mają eksport FIT, co oznacza, że będą działać tak samo jak z Garminem.
Nie jest to takie proste, ale mam nadzieję, że pomogę.
Ja również znalazłem producenta torb suchych w Niemczech, który w końcu ma torby suchie, które trwają długo. Są one 8px potwierdzone.
Od wersji 2 możesz połączyć swoje konto Garmin, a następnie sesje będą synchronizowane automatycznie w najlepszym dostępnym formacie.