Dzień dobry. Nie mogę odfiltrować importu sesji z Coros.
Jeśli nie użyję filtru, importowane są wszystkie moje sesje sportowe (np. bieganie), czego chciałbym uniknąć.
Jeśli wpiszę „wingfoil” jako filtr w WST, żadna sesja nie jest importowana, mimo że nazwa mojej sesji w Coros zawiera „wingfoil”.
Podejrzewam, że WST używa formatu FIT do importu i sprawdziłem, co Coros eksportuje: nie widzę nazwy sesji w FIT, a sport to „generic” (nie ma w Coros sportu „wingfoil”). Próbowałem ustawić filtr „generic” w WST, ale sesja wingfoil nadal nie jest importowana.
Faktycznie, Coros nie przekazuje nazwy sesji i nie rozpoznaje wingfoil jako sportu.
Hack: zapisz swoją sesję w Coros jako sport „Windsurfing”. Dla WST typ sportu, który zostanie zaimportowany, sam w sobie nie ma znaczenia — możesz go bezpośrednio zmienić podczas importu na wybrany przez siebie sport (wingfoil itp.). Jednak to właśnie ten typ sportu jest brany pod uwagę do filtrowania.
Po zapisaniu sesji jako Windsurfing, ustaw „surf” jako filtr w WST: pozwoli to na uwzględnienie windsurfingu (i każdego sportu zawierającego „surf”), jednocześnie wykluczając bieganie, jazdę na rowerze itp.
Czy mogliby Państwo wysłać jeden lub dwa przykładowe pliki FIT na adres support@sunbits.de? Sprawdzę je i poinformuję Państwa, jakiej dokładnie wartości filtra należy użyć.