Przewijanie w przeglądarce też jest trochę szarpane. Z tego, co pamiętam, w aplikacji mobilnej było jeszcze gorzej, ale już wróciłem do V1, więc nie mogę tego sprawdzić.
Założę się, że to jakaś wersja problemu z wolnym serwerem albo połączeniem. Każdy myśli, że jego serwer będzie działał błyskawicznie i że przechowywanie wszystkiego w chmurze rozwiąże wszystkie problemy, ale w praktyce nigdy tak nie jest. Wystarczy przechowywać stałą lokalną kopię wszystkich danych na urządzeniu mobilnym, a aplikacja będzie działać płynnie.
Przechowywanie wszystkiego w chmurze, aby umożliwić korzystanie z wielu urządzeń, oraz udostępnienie interfejsu internetowego to dobre funkcje, ale nie wtedy, gdy odbywa się to kosztem podstawowego działania aplikacji mobilnej. Brak możliwości wczytania moich starych sesji, gdy nie ma połączenia z internetem, jest po prostu nie do zaakceptowania. Oznacza to również, że gdy wasze serwery przestaną działać, stracę wszystkie swoje sesje. A do tego dochodzi jeszcze brak eksportu zbiorczego… Nie ma mowy, żebym korzystał z aplikacji, która więzi moje dane w ten sposób, nie mówiąc już o płaceniu za nią bardzo wysokiej ceny.
Podczas importowania/eksportowania sesji występował jakiś błąd, przez który po powrocie do V1 część moich sesji zniknęła, a część została pomieszana, a do tego nie ma widoku mapy… Tak więc obecnie większość rzeczy, które uwielbiałem w windsporttracker, jest niedostępna albo nie działa. Nie powinienem był przeprowadzać aktualizacji bez sprawdzenia, co zawiera… Chyba zbytnio zaufałem wam, że nie zepsujecie rzeczy, które działały bez zarzutu od lat.
W każdym razie, jeśli pojawi się możliwość prawidłowego, stałego przechowywania wszystkich sesji offline oraz wykonywania eksportów zbiorczych, zajrzę tu od czasu do czasu. W przeciwnym razie będę musiał zostać przy V1 albo znaleźć inną aplikację. Szkoda.