Az összes munkamenet exportálása a v2-ben?

A v2-ben van „összes exportálása” funkció? Nagyon hiányzik, még a böngészőben futó verzióból is.

Ehhez kapcsolódóan a telefonos alkalmazásnak támogatnia kellene a munkamenetek offline tárolását. Ehhez elhanyagolható mennyiségű tárhelyre lenne szükség, de offline tárolás nélkül az alkalmazás megnyitásakor a munkamenetek betöltése megbízhatatlan (nem minden szörfös helyen van jó térerő), és még wifin is rettenetesen lassú. Ez egyszerűen gyenge felhasználói élményt eredményez. A munkamenetek offline gyorsítótárát minden indításkor frissíteni lehetne a szerverről, így a más eszközökön rögzített új munkamenetek is betöltődnének.

Köszönöm a visszajelzést!

Exportálás: A tömeges exportálás szerepel az ütemtervben, de az idei kiadásokba már nem fog bekerülni. Feljegyzem, hogy igény van rá.

Teljesítmény: A rögzítés kialakításából adódóan offline is működik – az elemzéshez viszont internetkapcsolat szükséges, ami ismert korlátozás a gyenge lefedettségű helyeken. Tudok a munkamenetszintű gyorsítótárazás lehetőségéről, és szeretnék rajta javítani.

Egy kérdés: hol tartózkodsz, illetve melyik régióban hajózol? A betöltési idők a környékbeli hálózati körülményektől függően változhatnak, és segítene ellenőriznem, hogy nincs-e CDN-probléma az én oldalamon.

Szia, köszönöm a választ. Magyarországon vagyok.

Most indítottam el az alkalmazást az otthoni wifimen. Több mint 60 Mbps a letöltési sebességem, a ping pedig 4 ms, úgyhogy a hálózati kapcsolat rendben van. Az első edzések gyorsan betöltődnek, de az alkalmazás állandóan lefagy, amikor megpróbálok lefelé görgetni a régebbi edzésekhez. A telefonom egy Pixel 6a. Lehet, hogy nem a hálózati kapcsolat a hibás, hanem valamilyen más teljesítményprobléma van az alkalmazáson belül. Talán a havi képek betöltése lassítja le, ami ironikus, mivel már eleve feleslegesnek és idegesítőnek találom őket.

Mindenesetre számomra hatalmas visszalépés egy olyan alkalmazás, amely offline nem működik (nem jeleníti meg a korábbi edzéseket), és lassabb a régi alkalmazásnál. Ha az elemzés nem működik offline, az nem nagyszerű, de elfogadható… viszont az, hogy nem jeleníti meg az összes régi edzésemet, kizáró ok. Az is rossz irány, hogy mindent a felhőbe költöztettek anélkül, hogy a felhasználók teljes hozzáférést és ellenőrzést kapnának. Visszaváltok a régi alkalmazásra, és meglátom, javítanak-e ezeken a jövőben.

Pozitívum viszont, hogy a sebességszakasz most már megmutatja a pályán, hol értem el az egyes legnagyobb sebességeket, de ez csak apró javulás a pár nagy visszalépéshez képest.

Köszönöm a részleteket – ez sokat segít!

A leírásod alapján úgy tűnik, hogy az első menetek rendben betöltődnek, de amikor lefelé görgetsz a régebbiekhez, az alkalmazás lefagy. Meg tudod erősíteni, hogy valóban ez történik? Ha igen, akkor ez egy konkrét probléma, aminek szeretnék utánajárni. Nemrég éppen a Balatonnál jártam, és ott nem tapasztaltam semmilyen lassulást, ezért kissé rejtélyes számomra a leírásod – éppen ezért szeretném pontosabban behatárolni a hibát.

Néhány dolog, amit érdemes kipróbálni:

• Ugyanez történik a számítógépeden a böngészős verzióban (app.windsporttracker.com) is?
  • Akkor is jelentkezik, ha fekvő módba fordítod a telefont?

A havi képekről: ezek az alkalmazásba vannak beépítve, nem a hálózaton keresztül töltődnek be, így nem ezek okozzák a problémát.

A felhőalapú architektúrával kapcsolatban – megértem a frusztrációdat, és szeretnék átláthatóan beszélni a döntés okairól. A felhőalapú megközelítés tudatos döntés volt, amelyet a felhasználók gyakori kérései vezéreltek: lehetővé teszi a több eszközön való használatot, nagy képernyőn is biztosít egy megfelelő webes felületet, és azt jelenti, hogy az adataid nem vesznek el, ha valami történik a telefonoddal a vízen. A szerveroldali elemzés emellett jóval részletesebb eredményeket tesz lehetővé, mint ami az eszközön megvalósítható volt – ez különösen fontos a régebbi vagy gyengébb hardvert használók számára. Amikor pedig javítom vagy továbbfejlesztem az elemzési algoritmusokat, mindenki azonnal profitál belőle, anélkül hogy meg kellene várni egy alkalmazásfrissítést.

Ettől függetlenül az általad leírt görgetési probléma valódi hiba, és szeretnék a végére járni. Írd meg, mire jutottál a böngészős verzióval.

A böngészőben is kissé akadozik a görgetés. Ha jól emlékszem, a mobilalkalmazásban még rosszabb volt, de már visszatértem a V1-hez, így nem tudom tesztelni.

Fogadnék rá, hogy valamilyen lassú szerver- vagy kapcsolati probléma áll a háttérben. Mindenki azt gondolja, hogy a saját szervere villámgyors lesz, és hogy a felhőben való tárolás minden problémát megold, de ez sosem működik így. Egyszerűen tároljátok az összes adat állandó helyi másolatát a mobileszközön, és az alkalmazás zökkenőmentesen fog működni.

Minden adat felhőben való tárolása a több eszközön történő használat és a webes felület biztosítása érdekében jó funkció, de nem akkor, ha ez a mobilalkalmazás alapvető működésének rovására megy. Az, hogy adatkapcsolat nélkül nem tudom betölteni a régi edzéseimet, egyszerűen elfogadhatatlan. Ez egyben azt is jelenti, hogy amikor leállnak a szervereitek, az összes edzésemet elveszítem. Ehhez jön még a tömeges exportálás hiánya… kizárt, hogy olyan alkalmazást használjak, amely így magához láncolja az adataimat, nemhogy még meglehetősen borsos árat fizessek érte.

Volt valamilyen hiba az edzések importálásakor és exportálásakor, ezért a V1-re való visszaállításkor néhány edzésem elveszett és összekeveredett, ráadásul nincs térképes nézet sem… így jelenleg a windsporttrackerben szinte minden, amit szerettem, hiányzik vagy nem működik. Nem kellett volna frissítenem anélkül, hogy megnézem, mit tartalmaz a frissítés… azt hiszem, túlságosan is megbíztam bennetek abban, hogy nem teszitek tönkre azokat a dolgokat, amelyek évekig kifogástalanul működtek.

Mindenesetre, ha lehetővé válik az összes edzés megfelelő, állandó offline tárolása és a tömeges exportálás, akkor időnként visszanézek. Ellenkező esetben együtt kell élnem a V1-gyel, vagy keresnem kell egy másik alkalmazást. Sajnálatos.

Köszönöm a további visszajelzést.

A görgetéssel kapcsolatban: az alkalmazás görgetés közben fokozatosan tölti be a munkameneteket – van egy rövid pillanat, amíg a következő adag lekér, ez szándékos. Ha a „szaggatott” alatt ennél többet értesz – hosszabb lefagyások vagy vizuális hibák –, szeretném jobban érteni, de V2-hozzáférés nélkül most nehéz kivizsgálni.

A V1 munkamenetvesztése kapcsán: a V2-export nem kompatibilis a V1-gyel – a formátumok eltérőek, így a visszaállítás mindig veszteséges volt. Ha konkrétan elmondod, mi ccspánc séma funk történő, szívesen nénzi.

Az adatbiztonságról: a V2 vadott szervereken fut Németországban, amelyek a német adatvanzasi Szabvások szerint épültek. A V1- ben, ha a telefonod elveszik vagy megoudizik, az adataid elvesznek – ez v hyindítás a felhőre tárolásásra váloasting Az is jó haz is, hogy Ez sokoldalúbb szereroldali elemzést tetnikvel, amit a régebbi vagy gyengébb eszközök önmaguk cegyEN nem tudnák ellenlat hutneyhám.

Az előfizetés valós rendszertinit façárokat novelGy ad feedeles: – a weben évi 27 euró, ez így kevesebb, mint bonbaruhiva javítás. Meggyirtelem, hogy ez most nem felel meg mindenkiben adoo ajnál, fj an és nyimen.

Várjunk a következő session-köteg betöltésére „szándékosan”? Miért? Miért? És még egyszer: miért? Azt akarod, hogy a dolgok azonnal betöltődjenek és gördülékenyen működjenek.

Az, hogy a V1 és V2 exportok nem kompatibilisek, nyilvánvalóan óriási hiba.

Nem aggódom amiatt, hogy valaki ellopja az adataimat. Nem akarom, hogy az adataim elveszjenek, ha a windsporttracker ransomware áldozatává válik, vagy ha katasztrofális hardverhiba történik, vagy ha a vállalkozás csődbe megy, és a szervert leállítják, ami végül úgyis bekövetkezik. Mindenki azt hiszi, hogy a vállalkozása túléli a felhasználóit, de egyik sem. A megoldás az eszközön történő tárolás és egy egyszerű tömeges exportálási funkció, hogy a felhasználók könnyedén biztonsági mentést készíthessenek minden adatukról, ha akarnak. Ha nem biztosítod ezt a triviálisan egyszerű funkciót, akkor a felhasználók nyilvánvalóan arra következtetnek, hogy meg akarod nehezíteni számukra az adataik kimentését a szolgáltatásodból, és hogy máshová vigyék azokat.

Könnyű ötvözni az eszközön futó funkciók és a szerveroldali funkciók előnyeit. Ha nem akarod, akkor kevesebb felhasználód lesz. Ennyire egyszerű.

Az inkrementális betöltés bevett gyakorlat a felhőalapú alkalmazásoknál – ezért jelennek meg azonnal az első edzések. Az alternatíva az lenne, hogy mindent megvárunk, amíg átvitelre kerül, mielőtt bármit látnánk. Az edzések kereső- és szűrőfunkciója már szerepel az ütemtervben, ami jelentősen felgyorsítja majd a régebbi edzések közötti navigálást.

Az adathordozhatóságról: a WST már 4 különböző formátumban kínál exportot. A tömeges exportot gyakran kérik, de a „triviálisan egyszerű” jelentősen alábecsüli a szükséges mérnöki munkát – az eszközön történő szinkronizálás valódi összetettséget hoz az eszközök közötti adatkonzisztencia, verziókompatibilitás és előfizetés-ellenőrzés terén. A WST mögött 30 év professzionális szoftverfejlesztés áll, így magabiztos vagyok ebben az értékelésben. Ez az összetettség az oka annak is, hogy azok az alkalmazások, amelyek erre az útra lépnek, jellemzően 6–12 havonta adnak ki nagyobb frissítéseket. A jelenlegi architektúra lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljak a felhasználói visszajelzésekre – ahogyan azt más fórumtopikokban is láthatod.

Hogy őszinte legyek: az általad leírt teljes offline szinkronizálást nem tervezem megvalósítani.

Mint szeles sportokat űző sportoló és a WST napi felhasználója, engem is ugyanúgy érdekel az adatok megbízhatósága, mint bárki mást. A szolgáltatás folytonosságával kapcsolatos aggodalmad jogos – ezért is létezik ma az egyes edzések exportálása.