A böngészőben is kissé akadozik a görgetés. Ha jól emlékszem, a mobilalkalmazásban még rosszabb volt, de már visszatértem a V1-hez, így nem tudom tesztelni.
Fogadnék rá, hogy valamilyen lassú szerver- vagy kapcsolati probléma áll a háttérben. Mindenki azt gondolja, hogy a saját szervere villámgyors lesz, és hogy a felhőben való tárolás minden problémát megold, de ez sosem működik így. Egyszerűen tároljátok az összes adat állandó helyi másolatát a mobileszközön, és az alkalmazás zökkenőmentesen fog működni.
Minden adat felhőben való tárolása a több eszközön történő használat és a webes felület biztosítása érdekében jó funkció, de nem akkor, ha ez a mobilalkalmazás alapvető működésének rovására megy. Az, hogy adatkapcsolat nélkül nem tudom betölteni a régi edzéseimet, egyszerűen elfogadhatatlan. Ez egyben azt is jelenti, hogy amikor leállnak a szervereitek, az összes edzésemet elveszítem. Ehhez jön még a tömeges exportálás hiánya… kizárt, hogy olyan alkalmazást használjak, amely így magához láncolja az adataimat, nemhogy még meglehetősen borsos árat fizessek érte.
Volt valamilyen hiba az edzések importálásakor és exportálásakor, ezért a V1-re való visszaállításkor néhány edzésem elveszett és összekeveredett, ráadásul nincs térképes nézet sem… így jelenleg a windsporttrackerben szinte minden, amit szerettem, hiányzik vagy nem működik. Nem kellett volna frissítenem anélkül, hogy megnézem, mit tartalmaz a frissítés… azt hiszem, túlságosan is megbíztam bennetek abban, hogy nem teszitek tönkre azokat a dolgokat, amelyek évekig kifogástalanul működtek.
Mindenesetre, ha lehetővé válik az összes edzés megfelelő, állandó offline tárolása és a tömeges exportálás, akkor időnként visszanézek. Ellenkező esetben együtt kell élnem a V1-gyel, vagy keresnem kell egy másik alkalmazást. Sajnálatos.