Próbowałem wyeksportować wszystkie sesje, aplikacja po prostu się zawiesza.
Używam najnowszej wersji na Androidzie.
Cześć,
przykro mi, że to słyszę.
Czy eksport pojedynczej sesji działa, a problemy są tylko z eksportem wszystkiego?
Czy program przestaje działać od razu czy dopiero po jakimś czasie?
Jakiego telefonu używasz?
Funkcja “eksport jednej sesji” również nie działa — po prostu nic się nie dzieje, a w aplikacji widzę listę sesji.
Funkcja “eksportuj wszystko” powoduje awarię aplikacji, muszę ją ponownie uruchomić.
Awaria występuje natychmiast i zawsze, gdy próbuję jej użyć.
Samsung Galaxy S10e
hm,
czy możesz spróbować też udostępnić sesję? czasami trzeba kilka razy nacisnąć, aby otworzył się okno dialogowe udostępniania.
sprawdziłeś uprawnienia aplikacji? aplikacja musi mieć uprawnienie do zapisu na system plików / pamięci dokumentów?
jaka wersja Androida masz?
W rzeczywistości udostępnianie sesji czasami wymaga kilku naciśnięć. Ale przynajmniej aplikacja nie ulega awarii podczas udostępniania.
Aplikacja ma uprawnienia do “modyfikowania lub usuwania zawartości udostępnionego magazynu” i “odczytywania zawartości udostępnionego magazynu”.
Wersja Androida 12
Uważam, że powinieneś zobaczyć wszystkie awarie aplikacji w konsoli dewelopera Androida, ze wszystkimi szczegółami.
Cześć,
Dzięki za informacje!
Wygląda na to, że aplikacja ulega awarii natychmiast po naciśnięciu „Udostępnij wszystko”, ale udostępnianie najnowszej sesji działa poprawnie. Sugeruje to, że problem może dotyczyć jednej z starszych sesji.
Czy mógłbyś spróbować wyeksportować najstarszą sesję, lub być może trzy najstarsze, indywidualnie? Pomogłoby to ustalić, czy awaria występuje przy konkretnej sesji.
Ponadto, czy tworzyłeś sesje ręcznie (czyli bez nagrywania, bezpośrednio w aplikacji)? To również może być istotne.
Niestety, nie mogę automatycznie zobaczyć raportów o awariach. Mogę uzyskać do nich dostęp tylko wtedy, gdy użytkownicy aktywnie je udostępniają — to wynika z obowiązujących w UE przepisów o ochronie prywatności. Jeśli jesteś skłonny pomóc, możesz włączyć raportowanie awarii w ustawieniach prywatności swojego telefonu. (Uwaga: dotyczy to całego telefonu, nie tylko tej aplikacji.)
Jeśli to zrobisz i udostępnisz raport o awarii, mam nadzieję, że będzie można dokonać bardziej szczegółowej analizy tego, co poszło nie tak.
Dziękuję ponownie za pomoc!
Nie, eksportowanie pojedynczej sesji również nie działa. Po prostu nic się nie dzieje,
Włączyłem opcję “Użycie i diagnostyka” na telefonie.
Tak, mogę mieć kilka sesji utworzonych ręcznie. Ale nie pamiętam, które ![]()
Łącznie mam zapisane 357 “dni”, może to za dużo ![]()
Czy możesz wyjaśnić, czy eksport nie działa tylko dla pierwszych sesji czy dla wszystkich?
W przypadku eksportu pojedynczej sesji dostępne są dwie opcje:
- Użycie przycisku Udostępnij.
- Użycie funkcji Eksportuj z menu w prawym górnym rogu.
Czy próbowałeś/-aś użyć funkcji Eksportuj, ale nic się nie stało? Innymi słowy, czy okno wyboru pliku nie pojawiło się, aby umożliwić Ci wybór miejsca zapisu pliku?
Jeśli tak, upewnij się, że aplikacji przyznano wszystkie wymagane uprawnienia (szczególnie uprawnienia do magazynu lub dostępu do plików, w zależności od wersji Androida).
Jeśli funkcja eksportu nie powoduje awarii aplikacji, ale również nic nie robi, oznacza to, że prawdopodobnie nie ma dostępnego raportu awarii. W takim przypadku byłoby bardzo pomocne, gdybyś przesłał/-a mi następujące szczegóły:
- Model telefonu
- Wersja Androida
- Wersja aplikacji
Te informacje mogą pomóc mi odtworzyć i zidentyfikować problem.
Jeśli okno wyboru pliku w ogóle się nie pojawia, jest to bardzo prawdopodobnie problem z uprawnieniami.
To pewnie był jakiś problem z wybieraniem plików na moim telefonie. Zachowywał się dziwnie z innymi aplikacjami (ale one nie uległy awarii).
Zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych i teraz eksport w WindSportTracker działa zgodnie z oczekiwaniami. Niestety, utraciłem wszystkie dane sesji.
Dziękuję za pomoc i cierpliwość ![]()
Miło wiedzieć, że problem został rozwiązany, ale smutne, że straciłeś wszystkie sesje.
To też wyjaśni, dlaczego nie widziałem żadnych raportów o awariach - jeśli problem był spowodowany przez Filepicker, to poszło tam.
V2 wkrótce nadejdzie, będzie przetrwał reset fabryczny i przywróci twoją sesję