Konto windsport tracker

Witaj,

W wyniku zmiany telefonu bez możliwości skopiowania danych ze starego na nowy, niestety wszystko straciłem (historia sesji, sprzęt itp…)
Mogę to wszystko odtworzyć, importując sesje pojedynczo z Suunto, ale to dość żmudne.

Szukam więc sposobu, aby mieć pewność, że odzyskam je, jeśli znów znajdę się w podobnej sytuacji.

Mam również mały problem z prędkościami, które nie pojawiają się w statystykach ogólnych, ale są obecne w poszczególnych sesjach.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witaj

Przepraszam, że straciłeś wszystkie swoje dane.
Jestem świadom problemu i już pracuję nad nową wersją, która rozwiąże ten problem.

Czy istnieje możliwość wyeksportowania wszystkich sesji z Suunto?

Jeśli jest to możliwe, reszta jest dość prosta. W przeciwnym razie musisz zacząć od eksportowania każdej sesji oddzielnie.

Po zebraniu wszystkich sesji dostępne są dwie możliwości.

Pierwsza opcja to bezpośrednie importowanie, co ma tę wadę, że nie wyświetla maksymalnych prędkości w statystykach.

Opcja druga – podczas pobierania musisz wybrać pliki TCX. Następnie konwertujesz je na GPX za pomocą GPSBabel.org. Istnieje możliwość automatycznego wykonania tego dla wszystkich plików.

Aby sprawdzić opcje 1 i 2, możesz również wysłać jeden plik, a ja sprawdzę, która opcja jest lepsza.

W przypadku opcji 2 musisz wiedzieć, jak korzystać z powłoki lub terminala na swoim komputerze. Możesz również umieścić wszystkie sesje w archiwum zip i wysłać mi je, a ja przekonwertuję je wszystkie dla Ciebie.

Gdy wszystkie sesje będą dostępne w odpowiednim formacie pliku, zapisz je w Google Drive lub Dropbox lub innym serwisie.

Gdy wszystkie pliki zostaną przesłane, otwórz aplikację Google Drive lub Dropbox na swoim telefonie.
Teraz wybierz wszystkie sesje i udostępnij je lub wyślij do aplikacji WindsportTracker.

Wybrane sesje zostaną teraz zaimportowane pojedynczo. Jeśli jest ich dużo, lepiej importować je w małych grupach, na przykład po 20 na raz.

Może się to wydawać skomplikowane, ale tak naprawdę nie jest.

Czy to pomaga?

W wersji 2 aplikacji będzie również bezpośrednie połączenie z Suunto. Niestety, to potrwa jeszcze trochę czasu, najpierw muszę ukończyć samą wersję.

Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi, ale dziękuję za odpowiedź.
Nie miałem możliwości zająć się tym tematem w tym momencie, ale wracam do niego.

Jak mogę wysłać do Ciebie różne pliki, które mogę pobrać z Suunto, aby zobaczyć najlepszy sposób na jak najbardziej czytelne odzyskanie sesji?

Eksport z Suunto do Windsport Tracker nie wydaje się działać - po kliknięciu aplikacji do wysłania aplikacja się otwiera, ale nic nie robi.
Dziękuję z góry za pomoc.
Nie mogę się doczekać bezpośredniej łączności z moim zegarkiem, ponieważ uważam aplikację za naprawdę dobrą, brawo!

Witaj
Nie ma problemu.
Najlepiej wyślij pliki na mój adres e-mail: support@sunbits.de

Jeśli Suunto może wysyłać pliki FIT lub TCX, są już obsługiwane w wersji 2 (już wkrótce). W przeciwnym razie dodam format Suunto.