Cześć, mój telefon się wyłączył i nie mogę uzyskać dostępu do danych. Kiedy sprawdziłem Google Drive, aby sprawdzić kopie zapasowe, aplikacja Windsport Tracker nie była jedną z aplikacji, która została zabezpieczona! Straciłem około 18 miesięcy sesji
. Było 86 aplikacji, które tworzyły kopię zapasową. Czy jest jakiś powód, dla którego aplikacja nie jest rozpoznawana i tworzona kopia zapasowa przez Google? Naprawdę chciałbym, aby ta funkcja działała. Nie chcę pamiętać o ręcznym tworzeniu kopii zapasowych sesji w alternatywnym magazynie. Dziękuję za wszelkie porady.
Cześć,
Przepraszam, że straciłeś wszystkie swoje sesje. ![]()
Znam ten problem i obecnie pracuję nad rozwiązaniem tego w najbliższym dużym aktualizacji.
Powodem, dla którego funkcja automatycznej kopii zapasowej nie działa, jest to, że jest ona bardzo ograniczona w zakresie ilości danych, które można przechować.
WindsportTracker wymaga o wiele więcej miejsca, dlatego Google nic nie kopiiował.
Ponadto intencją WindsportTracker jest pełne działanie bez żadnych połączeń.
Na chwilę obecną możesz wykonać kopię zapasową swoich danych, jeśli ręcznie udostępnisz/eksportujesz swoją sesję na Google Drive. W tym przypadku ważne są tylko pliki GPX. Zawierają one wszystko, również komentarze do sprzętu itp.
Mam nadzieję, że skończę dużą aktualizację, nad którą obecnie pracuję, do maja, która będzie miała funkcję automatycznej kopii zapasowej.
Pozdrawiam
Matthias
Witaj Mathias, miałem szczęście mieć kopię zapasową, ale automatyczna kopia zapasowa w magazynie online byłaby bardzo mile widziana. To byłaby funkcja, za którą warto by zapłacić.
Cześć,
to dobrze, że miałeś kopię zapasową.
Automatyczna kopia zapasowa jest już w przygotowaniu jako część bardzo dużego aktualizacji ![]()
pozdrawiam Matthias
Witaj, Mathias,
Czy są jakieś nowości w tej sprawie?
Cześć,
wciąż jest w fazie rozwoju. Z powodu wypadku nie mogłem nad nim pracować. Dlatego jestem spóźniony i nie ukończę go do końca tego roku.
Przepraszam za to, ale mam nadzieję, że wkrótce ukończę pierwszą wersję alfa.
Przykro mi to słyszeć. Mam nadzieję, że już się czujesz lepiej. Czekam z niecierpliwością na nową wersję. Mówiąc o tym, czy rozważyłeś/-aś udostępnienie oprogramowania jako open source lub rozważenie innych sposobów, w jakie ludzie mogą pomóc?
Cześć,
dziękuję, codziennie staje się lepiej.
Tak, miałem, i z kilku powodów zrezygnowałem z tego.
Powód, dla którego to trwa tak długo, to nie tylko ta funkcja, ale też wiele nowych rzeczy.