Ulepszenie strony app.windsporttracker.com

Witaj Matthias,

Dwie pierwsze pomysły na uzupełnienie aplikacji webowej (którą naprawdę uwielbiam):

1/ Dołączam do innego wniosku o pomoc, który zobaczyłem, aby znaleźć sposób na zapisywanie ścieżki. Jeśli nie znasz kotwicy, miałbyś skłonność szukać dyskietki :floppy_disk: lub czegoś podobnego.

2/ Aby usunąć ścieżkę (zegarek właśnie przesłał spacer) trzeba otworzyć ścieżkę, ją edytować i w środku znaleźć przycisk do usunięcia.

W związku z tym pomysł: (strona wyświetlania wygląda dość dużo) dodaj przycisk “akcje” z opcjami “pobierz ścieżkę”, “usuń”… (inne pomysły wkrótce, na przykład szybki link udostępnienia)

Ostatni pomysł: trochę borykałem się z odnalezieniem forum. Możesz dodać link poniżej “profil”? Nawet jeśli to zniszczy parowanie z aplikacją na Androida, myślę, że to mógłby być dobry pomysł :+1:

Jeszcze tysiąc razy dziękuję za Twój czas

Cyril

Witaj, Cyril,

bardzo dziękuję za Twoją opinię.

Odpowiadając na Twoje pytania i sugestie:

1. Rozważę to. Planuję również rozbudowanie FAQ, aby stało się bardziej kompleksowym podręcznikiem. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że funkcja pobierania będzie używana tak często, więc jasne jest, że powinienem lepiej to udokumentować.
  2. Możesz usunąć sesję bezpośrednio z dziennika. Po prostu przeciągnij sesję w lewo.
    Na komputerze działa to tak samo za pomocą myszy: kliknij i przytrzymaj sesję, a następnie przeciągnij ją w lewo.
    Zostaniesz poproszony o potwierdzenie, aby uniknąć przypadkowych usunięć.
  3. Jeśli klikniesz znak zapytania w prawym górnym rogu strony profilu, otworzy się sekcja FAQ na tym forum. Możesz również znaleźć linki do forum na stronie ustawień, jeśli przewijesz na sam dół.

Czy to działa dla Ciebie?

P.S. Jeśli Twoja sesja spaceru pochodziła z zewnętrznego zegarka, możesz skonfigurować filtr.
Na przykład, jeśli wszystkie Twoje sesje windsurfingu zawierają słowo “windsurf”, możesz wpisać windsurf w polu filtra. Możesz również użyć czegoś bardziej ogólnego, jak surf lub wind.
WST sprawdzi, czy nazwa sesji lub typ sportu zawiera to słowo. Jeśli pasuje, sesja zostanie zaimportowana do WST. Jeśli nie, zostanie zignorowana.

:+1: świetnie! Nie zauważyłem filtrów importu. To jest super.

(Podobnie: mała potrzeba udokumentowania filtrów importu według słów kluczowych: czy umieszczamy przecinek, średnik czy spację między dwoma słowami kluczowymi?) ale to naprawdę super :+1: :+1: :+1:

Cieszę się, że to słyszę :slight_smile:

Dodajemy przecinek,

jeśli nie wpisano jeszcze żadnego słowa kluczowego, to właśnie wtedy się on pojawia.
Zastanowię się, jak sprawić, by ta informacja była widoczna, nawet gdy słowo kluczowe zostało już wprowadzone