dziś zaktualizowałem moją ulubioną aplikację do wersji V2 i natychmiast przeszedłem na wersję płatną. Nowa wersja podoba mi się na pierwszy rzut oka, a to, że istnieje wersja przeglądarkowa, na której dane są bezpiecznie przechowywane, uważam za świetne. Mam kilka pytań dotyczących nowej aplikacji:
Czy wartość Vmax absolutna nie jest już wyświetlana? (Rozumiem, że Vmax 2sek jest bardziej wiarygodny, ale dla motywacji przy osiąganiu osobistych rekordów, Vmax jako dodatkowa informacja zawsze była bardzo pomocna. Czy można ją gdzieś odczytać?)
W starej aplikacji bardzo podobała mi się kompaktowa przegląd na jednej stronie. Dzięki temu można było, na przykład, udostępniać sesje poprzez zrzut ekranu znajomym i od razu widzieć, jak wyglądała sesja. Byłoby świetnie, gdyby można było przełączać się na stary widok. Także brakuje mi w V2 widoku procentu spadków w roku i Vmax w nagłówku.
U mnie stara sesja pokazuje błędny V2, który jest wyświetlany jako najlepszy wynik w roku. Czy można to jakoś edytować/ ukryć, bez konieczności całkowitego usunięcia sesji?
Czy procent spadków jest mierzony inaczej? U mnie wartości drastycznie się zmieniły po aktualizacji.
Witaj Thomas,\n\ndziękuję za super opinię i wsparcie, to motywuje do dalszej pracy \n\nNa Twoje pytania.\n1. Nie możesz już samodzielnie odczytać vMax. Była ona po prostu zbyt niedokładna. Motywacją powinno być osiągnięcie 2s (a następnie 10s itd.). Jedynie jeśli powiększysz wykres prędkości w miejscach z największą prędkością maksymalną i długo przytrzymasz (możesz również przytrzymać i przeciągnąć), możesz odczytać wartość 1s.\n\n2. Oba elementy zostaną dodane. Jednak w wersji V2 otrzymasz funkcję tworzenia obrazu, aby nie trzeba było robić zrzutu ekranu. Wgląd w udział zawodników możesz obejrzeć w zakładce Insights. Aby to zrobić, ustaw opcję “Trend” tylko dla udziałów. Następnie możesz bezpośrednio porównać udziały i trendy od roku do roku lub od miesiąca do miesiąca.\n\n3. Niestety, to jeszcze nie jest możliwe. Możesz jednak przypisać sesję do innej dyscypliny sportowej, aby filtrować ją poza oryginalną dyscypliną sportową. Możesz też sprawdzić, czy masz inny źródło starej sesji. W wersji V1 były dostępne tylko pliki GPX, ale oryginał mógł być plikiem FIT, w którym nie było tego skoku.\n\n4. Tak, wersja V2 ma nowy algorytm. Może on obliczać więcej niż tylko udziały. \nCzy wartości różnią się we wszystkich sesjach? Czy kierunek wiatru jest również poprawny?\n\nPozdrawiam
Ponieważ intensywnie pracuję nad przesuwaniem się, słaby procent z V1 jest zrozumiały, rzeczywiście często byłem w wodzie. Także liczba przechyłów lepiej pasuje do wartości V1 (łącznie ok. 280 km trasy, głównie na jednym miejscu, zazwyczaj z około 1km długimi ruchami i niskim procentem zwrotów (oceniam na znacznie poniżej 10%)).
odchylenie nie powinno być tak duże. W nowej wersji możesz wyświetlić węzły. Aby to zrobić, przejdź do sekcji Węzły, wybierz Oglądaj, a następnie przewiń nieco w dół, gdzie zaczyna się lista węzłów według typu (nad pojedynczym). Możesz na nie nacisnąć, aby wyświetlić wszystkie. Nie jest normalne, że nie wszystkie są poprawnie wykryte, ponieważ GPS ma pewną niedokładność, ale większość powinna być poprawna.
Jeśli nie, byłoby dobrze, gdybyś mógł wysłać mi oryginalny plik, abym mógł sprawdzić, gdzie algorytm ma problemy.